Maandthema: Arise – sterven en opstaan met Jezus

Arise – sterven en opstaan met Jezus

Yes, dit is de maand waarin we vieren dat Jezus opgestaan is uit de dood. Pasen is het feest van hoop, van nieuw perspectief. We weten dat de dood NIET het laatste woord heeft.

Geef toe… dat is best een bijzonder thema, gezien de tijd waarin we nu in leven. We worden juist geconfronteerd met veel mensen die sterven. Veel mensen zijn bang en angstig. Kan je dan wel spreken over hoop?  

We denken van wel. Misschien wel JUIST nu!

Onze hoop ligt niet in de aardse omstandigheden. Ook voor corona was onze gezondheid kwetsbaar. Of we konden een verkeersongeluk meemaken en of brand krijgen in ons huis.  

Misschien is het wel zo dat deze tijd ons kan helpen, om wat meer los te komen van de aardse zekerheden en ons helpen om ons vertrouwen op Jezus te stellen.

We weten dat niets ons kan scheiden van zijn liefde, ook niet ziekte en de dood. En daarom zijn we meer dan overwinnaars, door Hem, die ons heeft liefgehad, zegt Paulus in Romeinen 8.

Dus Arise! Sta op met Jezus en leef het nieuwe leven. Het is beschikbaar voor je doordat Jezus jouw zonde op zich heeft genomen. Hij heeft deze zonde in het graf achter zich gelaten en jij mag vandaag opstaan met Hem, als kind van het licht. Wauw!  

Arise, shine, for your light has come, and the glory of the LORD rises upon you (Jesaja 60:1)

Hé, waarom staat er dan in de ondertitel: sterven en opstaan met Jezus? Is dat geen foutje?

Sterven is in de Bijbel een beeld van het achterlaten van je oude leven. Het leven van teleurstellingen, angst en wanhoop. Het leven waarin je op jezelf gericht bent. Waar het gaat om jouw eer, om gezien worden. Als je zo’n leven leidt mis je het doel waarvoor God je heeft geschapen. Door te sterven, zeg je eigenlijk: “Jezus, U mag vandaag in mijn leven regeren! Toen U stierf aan het kruis, werd ook mijn ‘zondige ik’ gekruisigd.” 

Paulus zegt dit:

Want ik ben samen met Christus gekruisigd. Toch leef ik! Dat komt doordat niet meer mijn eigen ‘ik’ leeft, maar Christus leeft in mij (Galaten 2:20)

Gaaf toch? Arise, mooie mensen. Sta op met Jezus, leef in zijn vrede en maak het verschil. 

Deze maand geven we hier aandacht aan door blogs, filmcontent, Bijbelleesplannen, noem maar op. Die vind je natuurlijk op de site en onze socials.