Je bekijkt nu Athalja was God jarenlang ongehoorzaam… Huh? Hoezo?

De eerste dag

Ik lig half tegen de verwarming aan. Buiten is het echt guur, de herfst is vol aan. Voor mij ligt een preek en mijn notitieboekje. Eigenlijk heb ik niet veel tijd om hem te lezen, maar ik heb het beloofd. Deze jonge spreker wacht op feedback en ik moet ‘m geven.

Eerste alinea, inleiding, check. All good.

Dan gaat hij de diepte wat meer in. ‘Mooi, mooi’, denk ik bij mezelf. Tot nu toe, goeie opbouw, niets nieuws maar lekker bezig deze gast…

‘God rustte op de 7e dag, dus de eerste dag van Adam en Eva was een rustdag.‘

Say what? ‘Verhip’, denk ik bij mijzelf, dat is waar inderdaad! Nice, heel nice, krabbel ik in mijn notitieboekje. Vlot laat in mijn ogen over de rest van de tekst vliegen. Over iets minder dan een half uur moet ik weer door de kou naar mijn volgende afspraak.

‘Rust nemen is God gehoorzamen.’ 

Het slaat in als een bom. Rust, gehoorzaamheid, eerste dag… Het lijkt of God razendsnel allerlei puzzelstukjes in mijn hoofd in elkaar klikt.

Ben ik God ongehoorzaam als ik geen rust neem?! Mindblow!

Ik bedoel ik hou er wel van hoor, om even stil te staan. Even pas op de plaats noem ik dat heel stoer. Het laat vooral zien hoe hard ik heb gewerkt en ik heel wijs en groot mijzelf de nodige rust gun. Soms zelfs tot het punt dat ik mijzelf een weekendje weg boek. Wow, zie mij volwassen zijn. Ik durf gewoon werk neer te leggen en echt even mijzelf een momentje te gunnen. Hoor je het applaus in mijn hoofd?

Maar nu blijft het applaus uit. Het is alsof God zegt, Athalja, door al die jaren niet vanuit de rust te starten, ben je Mij ongehoorzaam geweest. Het is zondig. Auw. Goddank voor Zijn genade.

Rust nemen heeft dus helemaal niets te maken met hard werken en dan ontspannen. Rust nemen zou mijn startpunt moeten zijn. Het is dag één. 
Ja, dat is lastig voor iemand zoals ik die vooral denkt rust te moeten verdienen. Oké God, met Uw hulp ga ik deze uitdaging aan. Ik zal er aan werken, meer rust te nemen!
Ach… nou doe ik het weer. 😉

Athalja Barneveld

Zingt graag de sterren van de hemel. Maar nu eerst een bakje koffie.