Je bekijkt nu Ben ik volgens jou gewoon een aandachtstrekker? :-(

Clown

Ik voel mijn mond langzaam opengaan en er komt een slaperig gevoel opzetten. Met kleine oogjes en een wekker die op 05:00 staat, hijs ik mezelf uit bed.

Inmiddels heb ik er al 6 uur werk erop zitten. Ik loop na mijn pauze de werkvloer weer op. Eigenlijk heb ik geen zin meer, maar de laatste paar uur moet wel lukken. Ik probeer me over mijn vermoeidheid heen te zetten, zet een glimlach op en begroet vrolijk een collega.

Als ze zonder reactie verder loopt, probeer ik het gewoon nog een keer. ‘Oh ja, jij moet weer even aandacht hebben, he Elisa?!’ Als een bom slaat haar reactie in.
Is dat echt hoe ik overkom? Is dat hoe ze mij ziet?

Haar lachende gezicht vertelt me dat het een grapje is, dus ik gooi er een verwerende reactie uit, lach mee en loop weg. Net alsof het mij niet raakt.

Head up, stay strong, fake a smile, move on. 

Toch? 

1 Samuel 16:7 “Wat je van buiten ziet, is niet belangrijk. Daar kijken mensen altijd het eerst naar, maar ik let erop hoe een mens van binnen is.”

Elisa Lingeman

21 jaar en enthousiast. Héél. Erg. Enthousiast. Grote lach en grote dromen. Missie: verstokte Amsterdamse theologen laten huppelen van blijdschap.