Je bekijkt nu De nieuwste muziek met Ezra – Paaseditie
  • Berichtcategorie:Muziek

Goeie beat, goeie boodschap. Let's go!

Paaseditie

De bijbel verliest nooit zijn waarde, zo is het net met eerder uitgebrachte nummers. Sommige nummers blijven gewoon raken, puur en alleen omdat de woorden zo waar zijn. Speciaal nu met Pasen de mooiste nummers op een rij 😊

Met Pasen gedenken wij de kern van ons bestaan. Jezus moest lijden, maar daardoor begrijpt Hij jou zo goed! Jezus heeft alles gevoeld wat wij kunnen voelen, Hij heeft alles doorstaan,  zeggende: Ik hou van je, jij bent het waard. Ondanks de verschrikkelijkheden wat Hij moest doorstaan, liet Jezus tegelijkertijd met de opstanding zien dat er blijvende hoop is dwars door alles heen. Het is volbracht!

Luister en merk hoe groot Zijn liefde voor ons is. Vanaf Witte donderdag tot aan de opstanding. Laat je bemoedigen en sterken, Jezus ons behoud!  Het fundament van ons leven.

Tip: typ de naam van de artiest in op spotify of youtube en je ziet meer van hun muziek. 

Ezra laat je elke maand kennis maken met toffe muziek die net in première is gegaan. Laat je hart vol stromen met de liefde van Jezus door de melodie en woorden heen. Misschien staat er een nieuw nummer van je favoriete artiest tussen… of ontdek je een nieuwe favoriete artiest! 

Goede beat, goede boodschap! Dat is pas een echte Heartbeat!

Oh ja, check hier de bijbehorende spotifylist!

Leeland - Beloved

Witte donderdag is net geweest, hoe was dat voor Jezus en wat betekent dit voor ons? Leeland heeft er een prachtig lied over geschreven.

Leeland - Via Dolorosa

De tekst van dit lied spreekt voor zichzelf…..

Brad Paisley & Sara Evans - New Again

‘ Mother, do not cry for me. All of this is exactly how it’s supposed to be….’

Hoe hartverscheurend, tegelijkertijd de liefde die erdoor heen klinkt. Een prachtig duet die je echt doet voelen hoe het daadwerkelijk op Goede vrijdag was.

Nichole Nordeman - Why?

Why? Herken jij misschien dezelfde vraag? In de bijbel staat in Romeinen 5: 18: Kortom, zoals de overtreding van één enkel mens ertoe heeft geleid dat allen werden veroordeeld, zo zal de rechtvaardigheid van één enkel mens ertoe leiden dat allen worden vrijgesproken en daardoor zullen leven.’

Daarom dus, maar hoe hard is het dan om dit te aanschouwen, Zijn lijden. Hij deed het allemaal voor ons.

Crowder - Golgotha Hill

Als je Crowder zegt, dan zeg je krachtige muziek., recht voor zijn raap, eerlijk en radicaal. Zowel door de tekst, in  zang als in melodie en hoe het allemaal gecomponeerd is…je voelt gewoon in dit lied hoe het werkelijk was daar op Golgotha. Alsof je er bij was op dat moment….

 

Cece Winans - It wasn't easy

Een dierbaar en kostbaar lied voor mij…. daarom wil ik graag deze met jullie delen. Het was echt niet makkelijk voor Jezus, maar het was het waard.  Jij en ik, dat had Hij voor ogen.

Tegelijkertijd… hoe vaak is het voor jou niet makkelijk, maar was het het wel waard? Omdat je precies handelde zoals Jezus jou heeft geleerd.

Deitrick Haddon - He Carried The Cross For Me 

Jezus heeft de prijs betaald voor ons!  We  verdienen het misschien niet, we hoeven het ook niet te verdienen, want….Hij heeft het gegeven . Alleen is de vraag aan jou? Neem jij het aan? Durf je te geloven dat jij het waard bent? Ik zeg je: niets dan ook niets, zelfs als jij het niet zo vindt,  kan Gods liefde voor jou tegenhouden, JIJ bent het waard!

Julie Miller - How could you say no?

Een gauwe ouwe, zoals we het tegenwoordig zeggen. Eigenlijk via mijn ouders leren kennen en daardoor toch even leuk om te delen. Even wennen aan de stem, maar naarmate je langer luistert een prachtig lied.

Na al veel songs te hebben gehoord en je ziet wat God voor ons over had. Wat Jezus voor ons deed.  Hoe kun je nu nog nee tegen Jezus zeggen?

Third day - Thief

Het verhaal van de man aan het kruis naast Jezus door Third Day knap neergezet. Ook Hij ontving vergeving omdat hij zag wie Jezus werkelijk was! 

Dat kan jij ook, het is Jezus die redt!

Jesus Culture - It was finished

Het lied spreekt voor zichzelf….

Casting Crowns - Power of the cross

Het is volbracht…. en ik ben vergeven! I am forgiven!! Niet langer verloren, maar levend in de genade gegeven door Jezus!

Damascus - Glorieus

Radicaal, puur en zo eerlijk en dan in een rap neergezet! Een waar meesterwerk. Hoe gauw herkennen we onszelf in deze jongen  met twijfels, vragen…. al de gemixte gevoelens. Hoe boos is hij wel niet op zichzelf dat hij het niet eerder heeft doorgehad dat hij dit helemaal niet alleen hoefde te doen? Het kruis is het bewijs.  Deze God doet dit voor mij?!  Ja, Hij doet het voor jou en mij! Dit lied kon wel een lijflied zijn 🙂

New Song - Arise, My Love

Halleluja! Na stille zaterdag breekt de 3e dag aan: Jezus is opgestaan, maar dat betekent:  jij dus ook!!

Arise, the grave has no longer hold on you!

Laat je door niets tegenhouden, want de kracht van Zijn opstanding, de kracht van Jezus leeft in jou als jij Hem dat toestaat! 

 

Chris Tomlin - Resurrection Power

Geloof je het nog niet? Laat je dan overtuigen door dit lied 🙂

Nicole C. Mullen - Redeemer Livesl

Prijs Zijn naam! Jezus heeft de dood overwonnen! Hij leeft en Hij leeft in mij! In deze vreugde mogen wij delen: Hij leeft, Hij leeft… en daardoor hebben jij en ik altijd de overwinning in Jezus naam door alles heen!  Schreeuw het uit en deel in de vreugde. Zo zullen andere mensen ook Hem zien!

Angelique Koorndijk & Kees Kraayenoord - Man van Nazareth

Als afsluiter…. een zeer oud en misschien wel onbekend nummer. Gezongen door Angelique Koorndijk (ooit bekend van de zangwedstrijd Idols) en Kees Kraayenoord.

Ga jij mee met deze man uit Nazareth óf nog belangrijker: wil jij en sta je toe dat deze man uit Nazareth met jou op reis gaat?

Ik zal zeker zeggen: ja! Ga met met mij op reis. Het kruis aan Golgotha bewijst Zijn trouw.

Namens Heartbeat Nederland:

Gezegende Pasen!

Ezra de Leeuw

Deze creatieve dame schrijft, tekent en kiest iedere maand voor jou de tofste nieuwe muziek.