Je bekijkt nu ‘Hoe lang gaat het in hemelsnaam nog duren voordat mijn hart genezen zal zijn?!’

Gebroken, genezen en genieten


Daar zit ik dan op mijn bank, een kussen tegen mijn borst gedrukt. ‘Wanneer is in hemelsnaam mijn hart genezen?’ wil ik naar God schreeuwen. Maar het komt fluisterend, met een brok in mijn keel, over mijn lippen.Ik trek mijn deken over me heen en laat de tranen over mijn wangen rollen. ‘Hoe kan ik na ruim een half jaar nog steeds zoveel verdriet en pijn hebben? Houd het dan nooit op?’ vroeg ik aan God. Stilte, en nog meer stilte. Maar geen vervelende, kille stilte. Het is een stilte waarin ik Gods troost en liefde ervaar. Zonder woorden.

Het is alweer ruim een half jaar geleden. De relatie die tot dat moment 1,5 jaar had geduurd, was uit. Na een goed gesprek, waarin we beide een paar uur hebben gepraat en gehuild, was het zover: het was over, het was uit. In de weken erna ervoer ik Gods aanwezigheid. Ook waren veel vrienden die vroegen hoe het met me ging. Kon ik zoveel knuffels van hen krijgen als ik maar nodig had. Ik mocht mijn tranen laten gaan. 

Misschien lijkt het ‘enjoying in Jesus everyday’ verder weg dan ooit. En toch voelt het ook dichtbij. Ondanks hoe ik me voel, weet ik dat God er is. Het geeft me troost.

Het gevoel dat alles goed komt overstijgt de pijn in mijn hart. Ook al is die pijn er nog steeds.

Ik kan blijven genieten van Hem omdat Hij bij mij is, alle dagen van mijn leven. Zijn nabijheid geeft mij het gevoel dat ik geliefd ben. Hij geeft mij hoop, rust en zekerheid. Ondanks het verdriet kan ik vreugde blijven voelen. Zing ik voor hem, dans ik voor hem en heb ik Hem lief met heel mijn hart. Het geeft mij vreugde dat ik zoveel van God ontvang. En dat ik zoveel van dat alles mag doorgeven aan de mensen om me heen. 

Jezus zegt in Mattheus 28:20: ‘En IK BEN alle dagen met jullie, totdat de tijd van de wereld om is’. 

Net zoals ik weet dat Jezus altijd bij mij is, weet ik ook dat Hij altijd bij jou is. Als je het even niet meer weet, ga dan naar Hem toe en laat Hem toe in je hart. Zelfs bij je diepste pijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je overspoeld wordt door al je emoties. God kent jou en hij weet hoeveel je op dit moment aan kan. Hij zal je nooit opzettelijk pijn doen.

God is nog steeds een goede God!

Ilse van Putten

Stoere dame die recht uit haar hart schrijft. Ze smeerde ooit drie broodjes tot eer van God... Hoe dat zit? Check haar blogs!