Je bekijkt nu Hester bekijkt het leven graag van de zonnige kant. En jij?

Het leven van de zonnige kant bekijken

In het dagelijks leven komt er vanalles op mij af. Ik kom allerlei mensen tegen. Ik zie hun gedrag en de keuzes, bijvoorbeeld in mijn insta-feed. Ik kan me overal wat van aantrekken. Me laten beïnvloeden door social media en gaan geloven dat ik belangrijk ben als ik veel likes heb. Dat ik er pas bij hoor als ik ook foto in een mini-bikini post. Ik kan me bang laten maken door al het slechte nieuws in de wereld, mij laten leiden door alles wat ik voel en denk. Maar… Is dat wat God van mij vraagt?

Ook als je christen bent en dichtbij God leeft, leef je nog steeds in deze wereld. De wereld met dezelfde verleidingen en problemen voor niet-christenen. Hoe geniet je van het leven met God in een wereld vol verleidingen en problemen, vol mensen met moeite en pijn? Hoe blijf je sterk staan? Daarvoor geeft de Bijbel een super goede tip. Deze is op meerdere plekken te lezen in de Bijbel.

In de tijd van het Oude Testament wisten ze dit al, en in de tijd van de apostelen. Een blijvende waarheid dus!

Dit is de gouden tip: Let op wat je denkt! Want wat je denkt, ga je geloven. Wat je gelooft over jezelf, wordt je gedrag.

Je eigen, wereldse gedachten kun je veranderen in nieuwe gedachten. Gedachten die passen bij Gods liefdevolle gedachten over jou. En dat gaat wat veranderen!

“Jullie moeten niet meer op dezelfde manier leven als de ongelovige mensen. Maar leef als nieuwe mensen, doordat jullie op een nieuwe manier gaan denken, namelijk op Gods manier. Dan zullen jullie ook anders gaan leven. Dan zullen jullie weten wat Gods wil is. En alles wat Hij wil is goed, mooi en volmaakt.” Romeinen 12:2

Hoe je denkt, beïnvloedt je gevoel en hoe je naar het leven kijkt. De Bijbel moedigt ons aan om het leven van de zonnige kant te bekijken!

Heb je dit van nature niet in je en is jouw glas meestal halfleeg? Probeer dan eens je aandacht te richten op wat wél goed gaat! 

“En, broeders en zusters, richt je gedachten op alles wat waar, eerlijk, heilig, vriendelijk, mooi en goed is.” (Filippenzen 4:8)

Dit betekent niet dat je verdriet en lijden moet wegstoppen of negeren. Het is ook belangrijk om daarvoor ruimte nemen en het te delen met God en anderen. Hou je blik gericht op Jezus, ook wanneer het moeilijk gaat. (Hebr. 12:2)

Sta sterk en vernieuw je denken. Wees, net als God, altijd vol hoop, vertrouwen, blijdschap. Geniet van het leven dat God je heeft gegeven!

Probeer zaken van een positieve kant te bekijken, daar wordt het leven elke dag een stukje mooier van.

Hester Plaggenmarsch

Halverwege de twintig. Studeert HBO Theologie en liep stage bij Heartbeat. Houdt van groen maar neemt geen blad voor de mond.