Je bekijkt nu Deze maand gaat het allemaal om: russst…
  • Berichtcategorie:Maandthema / Pause

Pause - the spiritual discipline of rest      

Deze maand gaat het allemaal om: russst…

Klinkt jou dat als muziek in de oren? Of is rust voor jou meer een soort van verveling? Verplicht even stil moeten zitten tot je weer lekker bezig kunt zijn? En wat zegt God eigenlijk over rust? Wil God dat we op zondag geen werk doen of is rust nog meer dan dat? Genoeg vragen weer om in te duiken!

Je hebt het vast wel om je heen gezien, mensen zijn altijd druk en altijd moe. Ze krijgen last van slapeloosheid, overspannenheid of krijgen zelfs een burnout. In onze maatschappij wordt slapen steeds lastiger, mediteren steeds hipper en zoeken we allemaal naar wat we super leuk vinden om te doen, want dáár krijgen we toch energie van?! 

In psalm 62 schrijft David; 

‘Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten. Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, ik zal niet wankelen. Bij God is mijn redding en eer, mijn machtige rots, mijn schuilplaats is God. Vertrouw op Hem, mijn volk, te allen tijde, open voor Hem uw hart,  God is onze schuilplaats.’

Je ziet dat David niet alleen bezig is met lichamelijke rust, maar rust voor zijn ziel. Zijn innerlijke leven brengt hij tot rust door in contact te zijn met God. David wil alles van God verwachten. Alles, rust en ontspanning maar ook voldoening, energie, (werk)plezier, liefde, bevestiging…

Misschien ken je David van de Bijbel wel, een strijdheld en een man die geliefd was bij God. Maar tegelijkertijd had David een onrustig leven, vol van strijd en vijandigheid. Zelfs in zijn eigen huis en familie was er constant strijd!

David zocht bewust steeds weer zijn rust bij God. Kunnen wij die rust bij God ook vinden? Hoe dan?

Deze maand nemen we je verder mee in het thema ‘Pause’, lees mee in de blogs en het Bijbelleesplan. En check ook Transformed Chapel met spreker Robbie van Veen en de Spoken Word van Matheus Atalaya!

We wensen jou zegen en russsssst…

 

Content rondom dit thema:

Blogs

YouVersion

Transformed Chapel

Andere content: