Je bekijkt nu Deze vier tips helpen jou met je stille tijd!

Stille tijd houden in de drukte van je leven, hoe doe je dat?

Herken jij dat ook? Het moment dat je iets te laat je bed uit gaat. Je in de stress raakt om nog op tijd op je werk of in de collegebanken terecht te komen? En dan denk je: Ah nee, weer geen tijd gehad voor God! Verlang jij er ook naar dat het wel lukt om stille tijd te houden in jouw drukke en stressvolle leven? Dat kan best wel lastig zijn. Daarom een paar tips:

1. Houd stille tijd op een manier die bij jou past!

Het is echt motiverend, als je zin hebt om stille tijd te houden door een vorm te kiezen die bij je past. Dit zorgt ervoor dat je ernaar uitkijkt om tijd met God door te brengen. Wat maakt dat jij zin hebt om tijd met God door te brengen? Hier wat mogelijkheden: Wandelen, fietsen, dansen, schrijven, stil zijn, of luisteren naar een preek, podcast, de luisterbijbel of worship-muziek. En natuurlijk is het altijd goed om de bijbel te bestuderen, te bidden voor familie, jezelf, vrienden, christenvervolging, de kerk en mensen in nood. 

 2.  Zet het in je agenda! 

Maak een afspraak met God en besluit dat je je hieraan gaat houden. Kies van tevoren wanneer en waar je tijd met God gaat doorbrengen. Een vaste tijd en plek helpt ook. Maak dat specifiek. Bijvoorbeeld: ’s avonds om 21:00 thuis aan de keukentafel. Eventueel kun je deze afspraken met je vrienden delen en elkaar op deze manier stimuleren.

3. Laat je niet afleiden!

Onthoud dat de duivel er alles aan probeert te doen om jou van je stille tijd af te houden. Soms laten we ons afleiden door dingen die we (nog moeten) doen, of allemaal negatieve gedachten. Verwijt het jezelf niet als je stille tijd houd en je gedachten overal heengaan: God kan ook door deze gedachten spreken! Daarom kan het helpen om die gedachten eens op te schrijven. 

4. Vraag God om hulp als het even niet lukt

God wil jou helpen met de uitdaging om stille tijd te houden. Gelukkig hoef je geen stille tijd in je eentje te houden. Je doet het immers samen met God. Vraag Hem om vervulling met de Heilige Geest, met Zijn gaven en vrucht. De Heilige Geest kan je verlangen nieuw leven inblazen en sterker maken. Zo lukt het je om stille tijd te houden en het vol te houden. Durf te vragen. Je bent Zijn geliefde kind!  

Onthoudt, God houdt van je, of je nou stille tijd houdt of niet. Hij is blij met elke minuut of seconde die jij met Hem doorbrengt. Hopelijk helpen deze tips jou verder om wel stille tijd te houden in de drukte van je leven.


Uitdaging: Welke tip(s) ga jij komende week in de praktijk brengen?

Ilse van Putten

Stoere dame die recht uit haar hart schrijft. Ze smeerde ooit drie broodjes tot eer van God... Hoe dat zit? Check haar blogs!