Je bekijkt nu Ilse liet dit deel van haarzelf aan niemand zien… Waarom niet eigenlijk?

Dancing in the silence

In een vrolijke bui ren ik lichtvoetig door de gang naar een ruime kamer. Ik doe de deur zachtjes achter me dicht. Mijn duim gaat over mijn telefoonscherm, op zoek naar een aanbiddingsnummer. Dan draai ik de deur op slot. Ik wil eigenlijk niet dat iemand me ziet…

Ik laat me meenemen door de muziek. Mijn lichaam danst op de melodie en de woorden. Op dat moment hoor ik geklop op de deur. Ik schrik op en de angst grijpt me bij de keel. “Ja, ja, een moment!” roep ik. Gauw zet ik de muziek uit en draai de deur van het slot. Er komt iemand binnen. Ik pak mijn spullen en loop richting mijn slaapkamer. Mijn hart bonst in mijn keel. 

Achteraf denk ik wel eens: waarom doe ik hier zo moeilijk over?! Op dat moment vond ik het zo spannend om dat deel van mijzelf te laten zien aan mensen om me heen. Het voelde zo kwetsbaar en mijn angst om afgewezen te worden was groot.

Op dat moment was die angst groter dan de moed om mijn dans te laten zien. Ook al weet ik: Moedig zijn betekent niet dat je nooit bang bent, maar het betekent dat je je niet laat stoppen door angst. 

Langzaamaan overwin ik mijn angst. Ik vind het nog steeds spannend, als de Heilige Geest mij aanmoedigt om te gaan dansen voor God. Gelukkig durf ik nu steeds vaker die stap wel te zetten. Tijdens de meeste Christelijke bijeenkomsten bijvoorbeeld.
Maar in mijn eigen kerk, of middenin het centrum van de stad? Dat gaat me nu nog een beetje te ver. Toch weet ik dat ik dat op een dag wel zal durven!

Ik ontdek wat God door mijn kwetsbaarheid heen wil doen. Als ik dans kan ik daar enorm van genieten en ga ik er helemaal in op. Dan heb ik het gevoel dat ik volledig mezelf kan zijn bij God. Ook laat Hij zien dat ik als het ware één van de middelen ben waardoor mensen Hem kunnen ontmoeten.

Dus wanneer ik níet dans, dan ontneem ik misschien wel iemand zijn of haar ontmoeting met God. 

Iedereen is uniek. God vraagt allemaal wat anders van ons. Op straat het evangelie verkondigen bijvoorbeeld, of onderwijzen, zingen of muziek maken. Het is spannend om daarin te laten zien wie jij werkelijk bent.

Maar weet: God werkt door jou heen. Hij zal ons nooit afwijzen voor wat we voor Hem doen!

Ilse van Putten

Stoere dame die recht uit haar hart schrijft. Ze smeerde ooit drie broodjes tot eer van God... Hoe dat zit? Check haar blogs!