Je bekijkt nu Een fontein vol van blijdschap in Elisa’s hart :-D

Een fontein vol van blijdschap!

Ik open de deur en loop de kerk binnen. Voor ik het weet, stormt er iemand op me af. Vol enthousiasme word ik begroet door een bekend gezicht. Met haar telefoon in haar hand laat ze me foto’s zien. 

Mijn gedachten gaan terug naar een paar weken geleden: vol enthousiasme vertelde zij me hoe God haar op een bijzondere manier had aangeraakt.
‘Maar de fysio zei dat de scoliose nog niet weg was.’ ‘Oke, vind je het goed als ik er nog een keer voor bid?’ Er verscheen een glimlach op haar gezicht en ze knikte.

Nu, een paar weken later kijk ik naar de röntgenfoto’s op haar telefoon. Er is een ‘kromming’ te zien, maar toch laat ze de foto’s vol trots zien. ‘Kijk, er is er nog maar één!’ zegt ze vol trots! En ja! Het klopt! Op de ene foto zijn duidelijk twee ‘krommingen’ te zien en op de laatste maar één! Er schieten van allerlei gedachten door mijn hoofd. Als pijlen die op me afgevuurd worden. Ik word heen en weer geslingerd tussen ‘Wauw, wat gaaf! God is goed!’ en ‘Nee, dit kan niet. Het is gewoon toeval. Vast placebo’ Terwijl ik zo loop te dubben en een passende reactie probeer te vinden kijk ik haar in haar ogen aan. 

Langzaam ontspringt er een fontein van vreugde diep binnenin mij. Wat ik namelijk zie is een leven dat op z’n kop is gezet door Jezus. Een leven dat niet wordt geleid door wat er niet is gebeurd, maar iemand die kennis heeft gemaakt met een levende God. Iemand die heeft ontdekt dat God dichtbij wil komen! En dan kan ik niet anders dan Hem alle eer geven!

In Mattheüs 10:7-8 staat:

‘Ga op weg en verkondig: “Het koninkrijk van de hemel is nabij.” Genees zieken, wek doden op, maak mensen die aan huidvraat lijden rein en drijf demonen uit’

Als het om wonderen gaat kunnen we blijven zoeken naar verklaringen, maar we zullen er nooit uitkomen. Maar Jezus vraagt ons niet om alles te verklaren, Hij zegt alleen: ‘Ga op weg en verkondig!’ 

Dus, waar wacht je nog op?

Elisa Lingeman

21 jaar en enthousiast. Héél. Erg. Enthousiast. Grote lach en grote dromen. Missie: verstokte Amsterdamse theologen laten huppelen van blijdschap.