Je bekijkt nu #TBT: ’10 jaar geleden was ik nog super verlegen…’ (check die schattige foto!)

Een totaal ander mens!

‘Typisch weer mijn moeder!’ denk ik bij mezelf. Mij opgeven voor iets, waar ik eigenlijk helemaal geen zin in heb. Een week naar één of ander ‘christelijk evenement’ in Biddinghuizen. Gezellig met het hele gezin. Nóg een week inleveren van mijn zomervakantie. Wéér de spanning van nieuwe mensen ontmoeten. Wat als ik hier geen vrienden krijg? Wat als het echt niks aan is? Dan zit ik hier de hele week mijn tijd te verdoen!

2011 lijkt nog maar kort geleden, terwijl het al 10  jaar terug is. Toen werd ik als 11-jarig jongetje door mijn moeder meegesleurd naar ‘New Wine’.
Ik had veel kennis van God, maar kende Hem niet persoonlijk. Ik was heel verlegen, niet avontuurlijk, zo anders dan nu!  

Toch gebeurde er iets die week. Ik kroop uit mijn schulp, vond mijn plekje, ontmoette nieuwe vrienden en je raadt het nooit: ik had een ontmoeting met God!

Nu, in 2021, lijk ik wel het tegenovergestelde, een totaal ander mens. Sociaal en avontuurlijk: ik heb veel sociale contacten en ik grijp echt élke kans om meer van God te ontdekken. Het is allemaal op New Wine begonnen. Ik had het voor geen goud willen missen! 

De les die ik heb geleerd? Probeer af en toe eens wat nieuws! Oja, en luister af en toe naar je moeder.

Elisa Lingeman

21 jaar en enthousiast. Héél. Erg. Enthousiast. Grote lach en grote dromen. Missie: verstokte Amsterdamse theologen laten huppelen van blijdschap.