Je bekijkt nu Elisa laat de touwtjes los!

Mag Jezus de Heer van je leven zijn?

Daar sta ik dan. Tussen al die mensen vlak voor het podium. Toch lijkt het Jezus en ik alleen. Het is niet de eerste keer dat ik een keuze maak voor Jezus. Maar deze keer is het anders. Waar ik mijn toekomst al helemaal had uitgestippeld, heb ik toch het idee dat God me een andere keuze aanbiedt.

Het is alsof ik op een kruispunt sta. Aan de ene kant een toekomst als bedrijfsman: ik zou bedrijfskunde gaan studeren, veel geld gaan verdienen en ik zou ‘het’ maken. Toch weet ik ergens diep van binnen dat het niet echt bij mij past. Aan de andere kant een onzekere toekomst, alles loslaten en er voor kiezen om Hem achterna te gaan. Alles in mij wil het zekere te kiezen, niet loslaten wat ik heb, de ‘brede weg’ te kiezen. Maar toch klinkt daar die zachte stem:

‘Mag Ik naast de Redder van je leven ook de Heer van je leven zijn?’

Ik worstel met mezelf. Het betekent letterlijk mijn leven uit handen geven. Hoewel alles in me schreeuwt om het niet te doen, besef ik eigenlijk dat dit de beste keuze is die ik kan maken. 

Met pijn in mijn hart en tranen in mijn ogen laat ik langzaam de touwtjes, die ik mijn hele leven zo stevig vast heb willen houden, uit mijn handen glijden.

Mijn studiekeuze was voor mij het begin van een nieuw avontuur. Radicaal achter Jezus aan. Ik heb er geen spijt van! Het gaat tot nu toe inderdaad anders dan dat ik gepland had, maar wat een avontuur.

Soms leek het of ik alles zou verliezen, maar heb ik zoveel meer gekregen!

Jezus kent mij en helpt mij dingen te doen die ook echt bij mij passen. En ik weet dat zolang ik Hem blijf volgen er nog meer geweldige dingen aan zullen komen! Het gaat niet altijd vanzelf. Vaak probeer ik zelf weer de controle in handen krijgen. Maar keer op keer word ik weer herinnerd aan die woorden: ‘Mag Ik de Heer van je leven zijn?’ 

God vraagt ook aan jou persoonlijk of Hij de Heer van je leven mag zijn. Denk er goed over na, want het is niet zomaar een keuze. Hij vraagt je om de controle uit handen te geven en Hem te vertrouwen! Maar als je ‘Ja’ zegt, dan zul je ontdekken dat het de beste keus ooit is!

Durf jij de touwtjes los te laten?

Elisa Lingeman

21 jaar en enthousiast. Héél. Erg. Enthousiast. Grote lach en grote dromen. Missie: verstokte Amsterdamse theologen laten huppelen van blijdschap.