Je bekijkt nu Maandthema: Enjoying Jesus Everyday

Enjoying Jesus Everyday

Wat leven we in een gekke corona-tijd! Een tijd die van alles met ons kan doen: het kan een explosie van kleur geven of juist alles grijs maken… 

Wij weten niet hoe je jouw leven nu zou beschrijven en wat je meemaakt. Maar hoe jij je ook voelt, dit maandthema is iets voor jou. Enjoying Jesus Everyday. God geeft kleur aan mensenlevens! Niet alleen op speciale momenten, maar elke dag, elk uur, elke minuut en elke seconde.

Een goed voorbeeld hiervan is Henoch. In Genesis 5:22 lees je: ‘En Henoch wandelde met God’. Het Hebreeuwse woordje dat hier vertaald wordt met ‘wandelen’, zou je ook kunnen vertalen als ‘een manier van leven’. Oftewel: Henoch leefde dichtbij God. Hij had een leven van contact met God.

Hij deelde alles wat Hij meemaakte met God: zijn zorgen, vreugdevolle momenten, verlangens, pijn en verdriet. Dat alles omdat Hij wist dat God dichtbij hem was en graag wilde weten wat hem bezighield.

Dat ene bijzinnetje in het lange geslachtsregister waaruit Genesis 5 bestaat, laat iets belangrijks zien van het leven van Henoch. Daarom wordt hij in de Hebreeënbrief (hst. 11) ook in het rijtje van geloofs-voorbeelden genoemd!

‘Enjoying Jesus every day’ is een breed onderwerp waarin wij je graag willen meenemen. Dit hebben we gedaan door middel van blogs en onze social-media accounts. Je zult verhalen horen over hoe jongeren zoals jij door de dag heen met God bezig zijn en hoe ze met Hem in gesprek zijn… We zullen nadenken over wat het betekent om met God te wandelen en over hoe je door Zijn ogen naar je leven kunt kijken. Je zult leren over wat blijdschap in God betekent, hoe je de vrede en leiding van God in je leven kunt ervaren en nog veel en veel meer. 

Are you ready to enjoy Jesus every day?

 

Alle content rondom dit thema:

Blogs:

Overige content: