Je bekijkt nu Even voorstellen: Gert-Jan van Heugten!
  • Berichtcategorie:Nieuws

Een wetenschapper op blote voeten

We mogen een nieuwe schrijver toevoegen aan ons team! En niet zomaar eentje, ik stel hem graag even aan je voor.  Gert-Jan van Heugten is begin 30 en heeft scheikundige technologie gestudeerd. Hij heeft een groot deel van zijn leven geloofd in de evolutietheorie. Bijbelverhalen die hij las schoof hij dan ook makkelijk aan de kant als verhalen over natuurlijke gebeurtenissen. Hij was rooms-katholiek opgevoed en tijdens zijn studie sloot hij zich aan bij de jongerenvereniging van de plaatselijke kerk.  Daar raakte hij met iemand van de leiding in gesprek. Zij vertelde dat de evolutietheorie helemaal niet zo duidelijk bewezen is. Ze gaf hem een lijstje met stellingen over evolutie en schepping. Gert-Jan heeft zijn best gedaan om de stellingen te weerleggen, maar dit bleek  nog niet zo makkelijk. De meeste stellingen gingen over onderwerpen  waar je niet een snel antwoord op kan geven.

Ieder jaar ging Gert-Jan naar het Flevo-Festival. Dat jaar sprak Philip Bell over schepping en evolutie. In de hoop dat hij hier antwoorden ging vinden over hoe evolutie in de bijbel past, ging Gert-Jan naar de seminars. Die antwoorden kreeg hij niet, Phillip liet juist zien dat evolutie en christendom niet bij elkaar pasten. Hij ging zelfs nog een stapje verder door uit te leggen dat de evolutietheorie wetenschappelijk helemaal niet zo sterk onderbouwd is.

Drie seminars veranderden de visie  van Gert-Jan volledig. Als de verhalen in de Bijbel die het meest onvoorstelbaar zijn al waar zouden zijn, is de rest wat in de Bijbel staat dan ook waar? Dit zette Gert- Jan aan om verder te studeren en vond verschillende argumenten die de waarheid van de schepping lieten zien. Dit had tot gevolg dat hij enige tijd later ook echt tot bekering kwam.

Sindsdien is Gert-Jan zijn kennis gaan delen door hier zelf lezingen over te geven. Hij ontdekte dat lang niet alle christenen de Bijbel volledig als waar aannemen. Na zijn opleiding heeft hij een trainingsjaar gedaan bij de Navigators. Nu is hij werkzaam bij Weet Magazine en is hij spreker en schrijver. Gert-Jan is heel erg down to earth, letterlijk. Hij loopt namelijk het liefst op blote voeten! Elke twee weken zal Gert-Jan je meer verdieping geven over schepping en de waarheid van de Bijbel. Ook nieuwsgierig? Houd de site en onze social media in de gaten! Vrijdag komt zijn eerste stuk online.