Je bekijkt nu Even voorstellen: Professor Edgar Andrews
  • Berichtcategorie:Blogs

Even voorstellen: Professor Edgar Andrews

We plaatsen geregeld artikelen die gaan over thema’s als wetenschap, schepping en evolutie. Die zijn van de hand van Gert-Jan van Heugten. Daar komt nu een nieuwe bolleboos bij – en niet zo maar een! Het is namelijk de Engelse professor Edgar Andrews. Hij is een gepensioneerde hoogleraar materialen aan de Universiteit van Londen en een internationaal expert op het gebied van de wetenschap van grote moleculen. Hij heeft zeven (!) wetenschappelijke titels achter zijn naam: BSc, PhD, DSc, FInstP, FIMMM, CEng, CPhys.

Professor Andrews staat internationaal hoog aangeschreven als wetenschapper. Een korte samenvatting van wat hij tijdens zijn carrière allemaal gedaan heeft? Hij…

  • …richtte in 1967 de afdeling Materialen op aan de Universiteit van London en gaf hier jarenlang leiding aan.
  • …heeft meer dan 100 wetenschappelijke artikelen en boeken gepubliceerd.
  • …schreef twee Bijbelcommentaren en verschillende werken over wetenschap en religie en over theologie.
  • …was een internationale consultant bij verschillende chemie-bedrijven en werkte als bestuurder en lid van de wetenschappelijke adviesraad van de nationale oliemaatschappij van Finland.
  • …is niet bang voor een goeie discussie… Hij debatteerde met Richard Dawkins over de stelling: ‘De doctrine van schepping is meer valide dan de evolutietheorie’.
  • ..is op dit moment co-pastor van de Campus Church in Welwyn Garden City in het Verenigd Koninkrijk.

Kortom: een wetenschappelijk zwaargewicht om rekening mee te houden! De stukken van Edgar Andrews die je de komende tijd hier kunt lezen, zijn gebaseerd op zijn boeken Wat is de mens – Adam, aap of Alien en Wie heeft God gemaakt?

Heb je bepaalde onderwerpen waarvan je graag wilt dat prof. Andrews ze behandelt? Stuur ze via mail aan media@heartbeatnederland.nl . Wie weet lees je binnenkort een artikel hierover.

Michiel Koers

Zit in het leiderschapsteam van Heartbeat. Houdt van krachttraining en gitaarspelen, maar niet tegelijkertijd.