Je bekijkt nu De nieuwste muziek met Ezra
  • Berichtcategorie:Muziek

Goeie beat, goeie boodschap. Let's go!

Wauw…. het aantal nieuwe nummers is bijna niet bij te houden. Het was moeilijk kiezen, omdat alles zo prachtig is en ik alles wel zou willen delen.  Zowel van bekende als onbekende christelijke artiesten zijn er veel albums uitgekomen dit voorjaar. Er blijkt vooral een rode draad in te herkennen: bemoediging, standvastig blijven in Jezus, laat je de kop niet gek maken….JIJ bent waardevol!

Tip: typ de naam van de artiest in op spotify of youtube en je ziet meer van hun muziek. Sommige songs hieronder zijn onderdeel van het nieuwe album.

Luister en geniet! En… vergeet niet, mocht jij toffe muziek tegenkomen, laat het weten in de comments!

Let op:  met Pasen een speciaal item met de mooiste songs van Pasen! Houd de website in de gaten!

Ezra laat je elke maand kennis maken met toffe muziek die net in première is gegaan. Laat je hart vol stromen met de liefde van Jezus door de melodie en woorden heen. Misschien staat er een nieuw nummer van je favoriete artiest tussen… of ontdek je een nieuwe favoriete artiest! 

Goede beat, goede boodschap! Dat is pas een echte Heartbeat!

Oh ja, check hier de bijbehorende spotifylist!

Switch - If you only knew

Een goed nummer om mee te beginnen, wat een boodschap! Wellicht herken je jezelf hierin: if you only knew… je moest eens weten hoe ik me echt voel, wie ik echt ben… De makers hebben dit lied bedoeld voor iedereen die worstelt met onzekerheid en schaamte. Waarom ons verbergen achter een masker, zodat anderen het niet zien, zodat ze je leuk en goed vinden?  Waarom een muur optrekken en je gevoelens niet durven delen?    Jij bent jij, laat je waarde niet bepalen door wat anderen van je zouden denken. Jij mag verdriet hebben, je mag je rot voelen…. be honest in hoe jij je voelt, dan kan er heling komen. Jezus bepaalt hoeveel jij van waarde bent, ongeacht alle onzekerheden, angsten en vragen….. en raadt eens? Jij bent waardevol!

Ik hoop dat je door dit lied geraakt mag zijn en mag weten dat Jezus jouw van grote waarde vindt. Dat jij vanuit dit besef jouw muur durft af te laten brokkelen, eerlijk durft te zijn zonder té kwetsbaar te zijn. Want jij mag laten zien: This is me, made by Heaven,  a masterpiece made by God. Waard om gezien te worden, waard om te zijn hoe je bent precies zoals Jezus jou kent!

Stephen Stanley - Note To Self

Het blijft mooi, alle nummers die Stephen zingt. Het blijft één van mijn favo zangers. Zijn stem raakt je, het is puur. Het is een ‘note’ to himself, maar hoevaak kun je jezelf hierin wel herkennen? Het mooie is dat er een boodschap in het lied zit: onthoud dat ondanks de omstandigheden God er altijd is en Hij zich in alles zal ontfermen voor jou, hoe dan ook.  ‘You gonna be okay, just knowing God is with you.’

Jonathan Traylor - La Mesa feat. Evan Craft (Lyric Video) ft. Evan Craft

Even een Spaanse noot tussendoor. Evan Craft is de christelijke Enrique Iglesias bijna, alleen richt de liefde als centraal thema bij Evan zich op de liefde van God. Samen met Jonathan Traylor nu een prachtig, rustig nummer. Al versta je het niet, je voelt de warmte van Gods liefde door het lied heen.

Letterlijke kern van het lied: welkom aan Gods tafel, kom, schuif aan. Er is geen veroordeling aan tafel, er is een plek voor jou. Geen kettingen, maar een kroon. Jij bent Gods kind en welkom aan Zijn tafel.

Blessing Offor - Believe

Daar dit een favoriete zanger van míjn favo zanger Stephen Stanley, ontdekte ik Blessing Offor. Een prachtige sound met een ruwe, warme stem en in dit lied een nog mooiere boodschap. Wie John Legend kent, zal dit zeker waarderen.

Het bevestigt alles wat je zojuist hebt gehoord: just believe.

Rend Collective - Tell Me Ma (Belfast City) [Live]

Al heeft Rend Collective een prachtig nummer As for me al afgelopen maand geïntroduceerd (luistertip!), juist even een ander nieuw lied van hen: een vrolijke noot om lekker bij te swingen. Leuke tekst, vrolijke muziek… wie kan hier nog bij stilzitten ?! Enjoy!

Blanca - The Healing feat. Dante Bowe (Official Music Video)

Group 1 Crew… wie kent hen nog toevallig? Blanca was altijd zangeres bij deze groep en is al een tijd solo gegaan. Met Dante Bowe heeft ze dit prachtige nummer samen. 

‘Even when when fear tries to dim my light
I won’t walk by sight. Cause I can feel Him rising on the inside. My God is so much more than just a feeling
You are my healing.’

Stars Go Dim - This Is Love

Alles wat God doet voor ons: This is love!  We kunnen op Hem vertrouwen. Zijn liefde is oneindig voor jou!

Unspoken - "Loved By You"

Unspoken bevestigt Stars go Dim nog eventjes extra: God toont liefde en dat ben jij waard. You are loved by God! Twijfel je nog? Luister eens even dan goed naar deze tekst en laat je overtuigen! Jij bent geliefd! En vanuit deze liefde mag je wandelen in het leven.

Anne Wilson - God Thing

Hou je van country, dan is dit nummer voor jou! Heerlijk nummer met een statement: hoezo niet te geloven? Hoe onverklaarbaar dan ook, onthoud dan dit… it is a God thing!

All Creatures - "Close To Me"

God toont jou de liefde, maar laat je je ook kennen door Hem? Kom dichter bij en laat je kennen. Breek die muur af en laat je kneden, want God geeft jou nooit op. Zijn liefde is er voor jou, zonde om te laten schieten toch? Samen met Hem sterker! Laat je bemoedigen door de tekst en durf de stap te zetten.

Honor & Glory - Victory

Wie Disciple, Skillet en dergelijke artiesten kent, zal deze muziek  letterlijk als muziek in de oren klinken.  Victory in Jesus Name! Samen sterker zei ik toch net? Inderdaad, we claimen de overwinning in Jezus naam omdat met Jezus niets stand kan houden. We zijn meer dan overwinnaars met Hem!

Amanda Cook - While We Wait

Even weer wat kalmer aan…. na het rocken een mooie ballad van Amanda Cook. Terwijl we wachten, is God nabij.

Dan Bremnes - Lover Of My Soul

Een loflied naar God toe! Zing mee, neurie mee….. He is de the lover of our soul!

Rebecca St. James - Praise

Het is even stil geweest rondom de zus Rebbecca St. James van Luke en Joel van For King and Country. Wel vaak samen gezongen, maar nu weer een eigen album. Een mooie afsluiter dus. Even wennen aan de stem, iets vlakker, terwijl het vroeger één van mijn favorieten was vanwege haar ruwe, rockachtige stem.  Laat dat niet de boodschap overschaduwen,want het blijft alsnog een prachtig nummer.

Lets praise, louder and louder. Laten we vanuit alles wat we nu geleerd hebben, het uitzingen naar Hem die ons zoveel liefde geeft, jou écht ziet zoals je bent! Lets be happy, let’s praise!

Ezra de Leeuw

Deze creatieve dame schrijft, tekent en kiest iedere maand voor jou de tofste nieuwe muziek.