Je bekijkt nu Houdt Lonneke té veel van gezelligheid met vrienden?

Giftig of gezond?

FUN FACT: wist jij dat water giftig kan zijn als je er te veel van drinkt? Ja echt! Als je meer dan anderhalve liter per uur drinkt kan dat gevaarlijk zijn. Dat lijkt misschien wat gek, want water is toch gezond? Hoe kan iets dat in zichzelf goed is toch zo toxic worden?

Eigenlijk geldt dat voor heel veel dingen in het leven. Neem bijvoorbeeld vriendschappen: ik zou zelfs niet zonder kunnen. Vrienden houden je scherp, geven je een schop onder je kont als het nodig is en maken het leven overall een stuk gezelliger. Toch merk ik ook steeds meer dat ik vriendschappen of leuke avonden met huisgenoten vóór God plaats.

Ik heb steeds meer moeite met het opzoeken van God, omdat ik eigenlijk weinig zin heb om daar tijd voor vrij te maken. Er zijn zoveel andere dingen waarmee ik bezig ben. Zoals dus gezellige avonden met vrienden. Is het dan slecht om daar je tijd aan te besteden? Natuurlijk niet, dat is belangrijk om te doen zelfs.

Maar is het nog steeds goed als al je avonden daaraan opgaan en er helemaal geen tijd voor God overblijft?

Balans blijft het belangrijkste. Zoals een vrouw uit het verzorgingstehuis waar mijn moeder werkt het eens verwoordde: Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed, behalve ‘tevreden’.

Misschien toch maar eens de balans opmaken in mijn agenda…

Lonneke Tijhof

Studeert Journalistiek aan de CHE. Heeft een lieve uitstraling en een scherpe pen.