Je bekijkt nu ‘Ik schreeuwde het uit naar God: ‘Is dit mijn beloning voor stoppen met drugs?’

Wie ik was
Hoi, ik ben Christiaan.
Ik ben een ex-drugsverslaafde.

Op mijn veertiende was ik al verslaafd aan wiet. Een paar jaar later gebruikte ik alles wat los en vast zat, noem het maar op. Wiet, hasj, speed, xtc, coke en het restje. Op 23 oktober 2014 besloot ik dat dit leven niet (meer) paste bij mij. En daar begon mijn strijd. Juist in die strijd heb ik iets heel bijzonders meegemaakt.

Timon Both Fotografie

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je er graag wat meer over!

Mijn strijd
Ik heb twee jaar lang in verschillende klinieken gezeten. Ik kreeg hulp maar eigenlijk loog ik alles bij elkaar en kwam niet opdagen bij afspraken. Ik was niet eerlijk tegen mijn hulpverleners. Ik probeerde wel te stoppen met drugs, maar dat lukte niet door mijn omgeving.
Als er iets naars gebeurde, wilde ik de pijn daarvan niet voelen.

Daarnaast had ik al zo lang gebruikt dat ik helemaal niet om kon gaan met mijn eigen emoties en pijn. Als er iets naars gebeurde, wilde ik de pijn daarvan niet voelen. Ik kon niet met situaties omgaan, ik was gewend geraakt om mijn pijn te verdoven met drugs.

Het was een vreselijke strijd van een aantal jaar. Steeds weer ging ik onderuit en maakte ik verkeerde, domme beslissingen.

Gelukkig had ik in die tijd een leuke vriendin. Ze steunde mij in mijn proces. We waren verloofd en bezig om te gaan trouwen. Dat was mooi!

Dit kan zo niet langer

Helaas ging het met mijn verslaving nog niet veel beter. Verslavingskliniek De Hoop stuurde mij in december 2016 zelfs weg. Dit zette mij behoorlijk aan het denken. Een christelijke instantie die zegt: ‘Wij kunnen jou zo niet helpen, we stoppen ermee.’ Ik dacht: ‘Christiaan, dit kan zo niet langer! Dit kan echt niet.’

Ik besloot de Bijbel te gaan lezen en preken te gaan kijken.
Binnen twee weken koos ik écht voor een clean leven en daar was ik best trots op!
Helaas stond ik nog voor een vreselijke ontdekking.

Clean en kapot
Toen ik na jaren knokken een maandje clean was, kwam ik erachter dat mijn verloofde al een paar maanden met een andere jongen samen was. Ze was verliefd geworden op hem en deze andere jongen gebruikte drugs! Terwijl ik daar net vanaf was! Dit was teveel voor mij.

Mijn hart brak in 100.000 stukken.

Al die tijd had ik zo mijn best voor haar gedaan en toen ik net een maand clean was gebeurde me dit!? Het voelde als een enorme klap in mijn gezicht! Ik was al zo moe gestreden in het gevecht tegen mijn verslavingen. Nu was ik eindelijk op de goede weg maar kreeg ik de genadeklap. Ik kon dit niet aan. Het deed teveel pijn.

Wat er toen gebeurde, daar wil ik niet te diep op ingaan. Ik hoop dat niemand, maar dan ook niemand ooit op de plek terecht komt: een pure wanhoop. Ik was op. Ik kon niet meer. Ik wilde niet meer leven.

3 dagen nadat mijn verloofde en ik onze relatie hadden beëindigd, wilde ik serieuze stappen zetten om mijn leven te beëindigen. Ik was zeven kilo afgevallen in drie dagen. Ik was zo ziek van het verraad, dat ik steeds moest overgeven. 

pexels-fredrick-eankels-4082657

Ik liep de trap op naar boven om papier te pakken en afscheidsbrieven te schrijven.

Als het zo moest, wilde ik niet meer leven.

Het gebeurde op de derde traptrede. Ineens zakte ik in elkaar. Er brak letterlijk iets in me, van al het verdriet. Mijn lichaam wilde niet meer, het leek wel of ik bevroor. Ik zakte in elkaar op de trap en toen moest ik zó ontzettend hard huilen. Alsof ik ineens moest huilen voor alles waar ik nooit voor had gehuild. Alsof ik al die tranen nu moest inhalen. En toen heb ik naar God geschreeuwd:

'Is dit mijn beloning voor stoppen met drugs? Neem je nu ook nog mijn vrouw weg? Waarom?! Wat ben je nou voor God!'

Wat er toen gebeurde, kan ik bijna niet beschrijven. Ik ga het proberen maar eigenlijk zijn er geen woorden voor…

In de hemel beland
Ik werd letterlijk door God uit mijn lichaam getrokken. Ik lag op de trap maar tegelijkertijd ook in een gigantische zaal. Ik schrok me kapot, ik begreep niet wat er gebeurde. Ik was me volledig bewust van deze nieuwe omgeving. Ik zag en ervoer zoveel dingen die ik niet begreep dat ik in paniek raakte. Maar voordat dat kon gebeuren, kwam er een golf van licht op me af. Het kwam op me af rollen als de brekende golven op het strand en ging dwars door me heen. Het voelde als een explosie van rust, sereniteit en liefde. Zo onbeschrijfelijk sterk dat ik het bijna niet aan kon.

Het was Gods liefde, zo intens!

Plotseling hoorde ik een stem zeggen: ‘Wees niet bang.’ De klank van deze stem was heel bijzonder en vertrouwd. Alsof ik deze persoon super goed kende maar al jaren niet meer had gesproken. Ik hoorde God vertellen dat Hij had gewacht op dit moment en dat Hij er naar uitgekeken had…

Vervolgens kreeg ik in een microseconde heel mijn leven te zien, maar ze sloegen geen seconde over! Ik kreeg  inzicht in de redenen waarom er zoveel misgegaan was en de gevoelens van de betrokken personen. Ik wist echt letterlijk ALLES. Het was net of er 100 lesboeken in no-time op mijn hersenen werden gezet. Ik voelde op dat moment ook een soort van elektrische lading door mijn hersenen gaan.
Dit alles was overweldigend maar het deed geen pijn.

In gesprek met God
Op dat moment begreep ik wat er gebeurde: ik had een gesprek met God! Hoewel ik het absoluut niet waard was en schuldig voor God stond, kwam er weer een golf van licht, rust en liefde. En God vertelde me nog meer.

Hij liet zien dat Zijn  liefde ontelbaar keer groter is dan menselijke liefde.

Hij vertelde me ook dat mijn ex niet de ware voor me was en dat Hij had ingegrepen om te voorkomen dat er in de toekomst iets ergers zou gebeuren.
Mijn hart werd aangeraakt. Het voelde helemaal warm.

Ik geloof dat ik een nieuw hart heb gekregen. Ik liep al een tijdje bij de cardioloog vanwege mijn onregelmatige hartritme, bij het sporten kreeg ik daar vaak last van. De artsen zagen later tot hun verbazing dat mijn hart nu veel sterker en stabieler functioneerde.

Ontmoeting met Jezus
Toen ontmoette ik nog iemand. Hij stapte als een persoon van licht uit die lichtbron. Hij reikte mij een hand. Ik kon Zijn gezicht niet zien omdat Zijn licht zo fel was! Het was zichtbaar in heel de hemel! Maar ik zag dat Hij een gat in Zijn hand had… Ik wist daardoor gelijk wie Hij was: Jezus!

Hij trok mij overeind en gaf me een knuffel.

Hij zei dat ik veel te belangrijk voor Hem was. Met een enorme klap stond ik op dezelfde plek, waar ik in elkaar was gezakt. Maar nu helemaal ondersteboven van wat er was gebeurd.

Kies voor Jezus!
In de afgelopen jaren heb ik een enorm sterke band met God op mogen bouwen. Ik weet héél zeker dat wat ik gezien heb de Waarheid is.

Ik ben gered door God omdat ik het geluk had dat ik het naar Hem uit schreeuwde.

God bestaat, Jezus leeft, de hemel en hel zijn de enige 2 eindbestemmingen na dit leven. Ik heb het zelf mogen zien! Kies voor Jezus! Je moet echt niet naar die andere plek willen! Het is de Waarheid dat Jezus écht de enige Weg is naar het eeuwige Leven!

Het eerste wat ik na dit visioen deed? Ik pakte mijn Bijbel. En deze tekst geeft mij nog altijd kracht:

Jesaja 41: 9-13
“Ik heb u vanuit de uithoeken van de aarde terug geroepen en gezegd dat u Mij alleen moest dienen, want Ik heb u gekozen en zal u niet in de steek laten. Wees niet bang, want Ik ben met u. Kijk niet angstig om u heen, want Ik ben uw God. Ik zal u kracht geven en u helpen, Ik zal u overeind houden met mijn heilrijke rechterhand.
Kijk, al uw woedende vijanden kijken verward om zich heen en staan te schande. Ieder die u kwaad wil doen, zal sterven. U zult hen tevergeefs zoeken, zij zullen allemaal verdwenen zijn.
Ik houd u bij de rechterhand—Ik, de Here, uw God—en zeg tegen u: wees niet bang, Ik ben hier om u te helpen.

'Ik wil mensen helpen, juist mensen die in de ogen van deze maatschappij niets waard zijn.'

God vertelde mij dat Hij mij heeft gemaakt om mensen te helpen. Hier krijg ik zóveel energie van!

Ik wil de opleiding ‘Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen’ gaan doen. Ik wil mensen helpen, juist mensen die in de ogen van deze maatschappij niets waard zijn. Ik wil ze helpen op te staan, controle te krijgen over hun leven en hen vertellen dat ze wél waardevol zijn!

Liefs,
Christiaan Visser

Heeft het verhaal van Christiaan jou geraakt? Wil je doorpraten of gebed?
Neem contact op met ons gebedsteam!
Mail naar prayerzone@transformed.nl

Timon Both Fotografie