Je bekijkt nu Elisa wilde Gods kracht zien in Leeuwarden maar eindigde op een begraafplaats…

Gods koninkrijk op een begraafplaats

Drie jonge gasten, op een begraafplaats. Je zult het vast niet vaak tegenkomen. Toch ben ik daar met twee vrienden op de een of andere manier terecht gekomen. Ons doel? Het koninkrijk van God uitdelen. Hoe? Werkelijk geen idee…

Ik denk terug aan de ochtend. Vol verwachting stappen we in de auto, met als doel om heel Leeuwarden op z’n kop te zetten. Allemaal hebben we grote verwachtingen van wat God zou gaan doen. Genezingen, bekeringen en noem maar op. Maar toch komen we op de een of andere manier op een begraafplaats terecht. We lopen een rondje en we zijn eigenlijk van plan om weer terug te gaan naar de rest van de groep. Terwijl we terug lopen doemt er in de verte een klein, oud lijkhuisje op. 

Wanneer we wat dichterbij komen zien we dat er een bordje aanhangt met ‘theehuys’ erop. Ik stoot een van mijn vrienden aan en zeg hem dat ik eigenlijk wel zin heb in een bakje koffie. We stappen binnen en daar kijken vijf grijze, geweldige en verbaasde gezichten onze kant op. In eerste instantie is het een beetje ongemakkelijk, maar na een tijdje komen de meest geweldige gesprekken op gang. Over de oorlog, over de politiek en over het geloof. Langzaam zien vijf grijze verbaasde gezichten veranderen in vijf grijze, grote glimlachen. Na een tijdje zegt een van deze mensen: “Het is al bemoedigend, dat jullie hier zijn”. Het was totaal tegen mijn verwachting in. Waar ik verwachtte om deze middag het evangelie te delen, het koninkrijk uit te dragen en te bidden voor mensen, heb ik het koninkrijk op een totaal andere manier gezien.

Jezus zegt het zelf in Lukas 17:21 :

‘Je zal niet kunnen zeggen: ‘Kijk, hier is het,’ of: ‘Kijk, daar is het!’ Want het Koninkrijk van God is binnenin jullie!’

Het doet er niet zozeer toe waar ik ben of waar ik kom. Omdat Jezus in mij is, is het koninkrijk in mij. Dus overal waar ik kom, is het koninkrijk van God. Als ik de winkel sta, als ik in de supermarkt sta en zelfs als ik in een theehuisje op de begraafplaats ben.

Elisa Lingeman

21 jaar en enthousiast. Héél. Erg. Enthousiast. Grote lach en grote dromen. Missie: verstokte Amsterdamse theologen laten huppelen van blijdschap.