Je bekijkt nu Rutger en Athalja vertellen het verhaal achter het nummer Jezus Ons Hart
  • Berichtcategorie:Studies / Worship

Jezus Ons Hart Song Story

Afgelopen week ging op deze site de muziekvideo van Jezus Ons Hart in premiere. Rutger en Athalja Barneveld schreven het lied. Hieronder vertellen ze je het verhaal erachter.

We leven in een wereld waarin je ziet dat mensen erg dorstig zijn. Ze zoeken naar geluk bij de ander, in zichzelf, in hun werk of in spullen. Partners, familie, de kerk en vrienden kunnen dit niet waar maken. Dat geeft veel teleurstelling…

Rutger en Athalja Barneveld op het Heartbeat Worship Weekend 2018
Rutger en Athalja tijdens het Heartbeat Worship Weekend waarin de video van Jezus Ons Hart werd opgenomen

Met het lied Jezus Ons Hart willen we je uitnodigen om je vervulling bij Jezus te zoeken. Het gaat over het enorme verlangen naar iets in ons leven dat ons hart kan vullen. En over de verandering die er plaats vindt wanneer je Hem die ruimte in laat nemen. Ook gaat het over keuzes maken. Alle woorden zijn heel bewust afgewogen en gekozen. Ben jij klaar met de droogte? Echt klaar? Mag Hij boven je verwachting meer geven? Of verwachten we niet meer zoveel van Hem?

De woorden ‘kom maar dichterbij’ spreken over intimiteit en loslaten. Durven we echt dichterbij Jezus te komen? Hoeveel impact en zeggenschap mag Hij hebben? Het is populair te zeggen dat je mag twijfelen en vragen mag hebben. Maar mag Jezus ook antwoorden geven?

Tijdens het schrijven haalden we inspiratie uit een ontmoeting met een gast die onder tranen aangaf dat zijn beker altijd halfleeg was. Dat hij niet wist wat hij van God kon verwachten en zelfs eigenlijk geen verwachtingen durfde te hebben. Ergens wilde hij ook de dingen negatief benaderen, zei hij. Het was de kleur die hij toe had gelaten in zijn leven. Hij was al zijn hele leven christen, maar had Jezus nooit echt toe gelaten in zijn leven en hart.

Met het lied Jezus Ons Hart hopen we te prikkelen. Alsof we zeggen: “Hey, als jij wilt winnen, kom op dan! Durf jij je leven 100% aan Jezus te geven? Mag Hij ook echt kleur geven aan jouw hart? Mag het ook voor Hem kloppen?” Zodat je mag ontdekken dat als je het aan Hem overgeeft, je hart pas echt tot leven komt.

Rutger en Athalja Barneveld


Jezus Ons Hart staat op het gelijknamige album van Heartbeat Worship. Als je dit koopt krijg je naast de cd ook alle muziekvideo’s van elk nummer, het album op mp3 en de bladmuziek. Meer info en bestellen: www.jezusonshart.nl