Je bekijkt nu Maandthema: Justice – Where is the love?

Justice – Where is the love? 

Misschien ken je het lied nog wel van The Blacked Eyes Peas. Zij vroegen het zich af: “Where is the love?” 

Liefde gaat verder dan een warm gevoel. Liefde is een werkwoord. En deze maand willen we stil staan bij wat liefde in actie doet. Het laat Jezus’ liefde zien, niet alleen in mooie woorden maar ook in daden

Jezus had een hart voor mensen die gebroken waren. Voor vrouwen aan de onderkant van de maatschappij. Voor kinderen die niet gezien werden. Hij vereenzelvigde zich hiermee. Hij zei als je brood geeft aan de armen, de gevangenen bezoekt, de mensen die naakt zijn kleed, dan doe je een goede daad aan Mij (Matt. 25:40). 

In een wereld waar zoveel ongelijkheid is, waar zoveel onrecht is, mogen wij laten zien dat wij deel uit maken van een Koninkrijk van gerechtigheid. Daarom geven we deze maand heel praktisch aandacht aan dit thema.

Want hoe kunnen we nu praktisch omzien naar mensen om ons heen? Hoe kunnen we Jezus achterna gaan? En van onze rijkdom delen? En dat gaat verder dan alleen geld geven. Het heeft te maken met een andere focus op de wereld. Niet denken vanuit een tekort, maar uitdelen van dat wat je hebt. In (priori)tijd, in aandacht, in materieel. Zo kunnen we recht maken wat krom is.Laat je inspireren door de studies, blogs en mooie inspirerende verhalen over dit thema.

 

Alle Heartbeat-publicaties over dit thema:

Preek van de week – Sanne Provoost

  1. Gerechtigheid ≠ Eerlijkheid
  2. God = eerlijk & rechtvaardig 
  3. Justice, waarom doet God niks 
  4. Justice, hoe ga jij ermee om?

Blogs:

Youversion:

Overige content: