Heartbeat Worship - Kom Uit Je Schuilplaats

Een tijd terug bracht Heartbeat Worship het live-album Jezus Ons Hart uit. Ze hebben de afgelopen tijd een aantal nummers van dit album gereleased via YouTube. Vandaag komt daar weer een pareltje bij: Kom Uit Je Schuilplaats. Dit nummer werd oorspronkelijk door Steffany Gretzinger uitgebracht als Out of Hiding (Father’s Song). Een belangrijk thema in dit lied is het wegkruipen voor God en de keuze om uit je schuilplaats tevoorschijn te komen.

Athalja Barneveld hertaalde dit nummer naar het Nederlands. Hieronder (onder de videoclip) ligt ze toe hoe zij eerst zelf wegkroop voor God. Gelukkig koos ze er ‘uit haar schuilplaats te komen’. Lees hoe dit haar voor altijd gevormd heeft.

Hoe ik uit mijn schuilplaats kwam

Ik bouw op U mijn schild en mijn verlosser. Niet eenzaam ga ik op de vijand aan…

Voor wie al wat ouder is, is dit een bekend opwekkingslied. Yes I know, het is echt een oudje. Maar als jong meisje zong ik dit lied vaak, op mijn kamer, als troost en om mijzelf moed te geven. Onder tranen spoelde mijn verdriet dan weg en ik wist diep van binnen: God is bij mij. Hij laat mij nooit in de steek.

Maar naarmate ik ouder werd, merkte ik dat de woorden die ik zo graag zong, steeds moeilijker werden te geloven. Langzaam maar zeker begon ik meer en meer op mijzelf te bouwen. Ik had een grote dikke muur nodig om achter te schuilen. Van niet eenzaam ging ik naar juist heel eenzaam. En hoewel ik mij omringde met mensen, was het stil en koud in mijn leven. Mijn veiligheid was mijn gevangenis geworden.

“Heer ik wil zo graag echt leven en liefhebben maar mijn hart zit op slot. Ik weet niet hoe, maar wilt U het ontgrendelen?”

Jaren geleden bad ik dit gebed. Ik wist dat ik mijn muur steen voor steen af moest breken, maar was zo bang voor wat ik tegen zou komen.
Maar Jezus… Hij was er bij, elke steen, elke herinnering! Hij had de sleutels en zette mij vrij.
En Hij leerde mij opnieuw bouwen, maar dit keer weer op Hem. Steen voor steen, zijn leiding volgend. Niet langer eenzaam, met Hem als mijn schild.

Afgelopen weekend mocht ik spreken. Schuilen bij U was het thema. En daar mocht ik staan: zonder muur, als mijzelf, vrij. Ik mocht zien hoe God bij velen die avond stenen muren neerhaalde en harten ontgrendelde.

De Here zegt: ‘Ik zal hem verlossen, omdat hij zoveel van Mij houdt. Ik zal hem beschermen, omdat hij Mij kent en mijn naam eert. Als hij Mij roept, zal Ik hem antwoord geven. Als hij het moeilijk heeft, zal Ik bij hem zijn. Ik zal hem bevrijden en in ere herstellen. Ik zal hem een lang leven geven en hem mijn grootheid tonen.’
Psalmen 91:14‭-‬16 HTB

Athalja Barneveld