Je bekijkt nu “Die man heeft last van zijn rechterschouder”, floepte Daniël eruit. Had hij daar gelijk in?

Die Turkse man heeft last van zijn schouder!

Op een zaterdagmiddag liep ik met twee vrienden door een winkelcentrum in Amsterdam-West. Het uur daarvoor hadden we in een park vlakbij heel wat gesprekken gehad over het geloof. We waren mensen aan het vertellen over Jezus. Dit deden we door in ons hart aan God te vragen wie we mochten aanspreken en wat Hij tegen hen wou zeggen.

Goede gesprekken volgden, en met regelmaat deelden we een indruk die we van God dachten door te krijgen. Het merendeel van onze zogenoemde profetieën waren erg precies. Het uur vloog voorbij en we besloten even een break te nemen in het winkelcentrum. Toen we onze hoogtepunten uitwisselden, bleek dat we wel veel bemoedigende woorden gedeeld hadden, maar dat nog niemand na gebed genezen was.

Toen Jezus op aarde rondliep, genas Hij soms wel tientallen mensen in één keer. In het Nieuwe Testament kun je 17 keer lezen over hoe ‘God allen genas’! Jezus had ook vaak genoeg profetische woorden – zogeheten ‘woorden van kennis’ – maar de genezingswonderen kwamen een stuk vaker voor.

Jezus liet er geen twijfel over bestaan dat wat Hij deed, voor elke gelovige mogelijk was: “Luister goed! Ik zeg jullie: iedereen die in Mij gelooft, zal dezelfde dingen doen als Ik. Hij zal zelfs nog geweldiger dingen doen” – Johannes 14:12, Basisbijbel.

Jezus genas de zieken. Hij beval Zijn volgelingen om hetzelfde in Zijn naam te doen. Wij zijn volgelingen van Jezus… Het is dus aan ons om in Zijn Naam, in Zijn kracht en tot Zijn eer mensen te genezen. Mijn vrienden en ik geloven dat. We vinden dus dat het aan ons is om Gods genezingskracht te laten zien. We hopen dat mensen geholpen worden en uiteindelijk tot Jezus komen!

Terug naar die winkelgalerij in Amsterdam. We liepen daar met een verlangen naar meer van Gods genezingskracht. Eén vriend proclameerde ineens vol geloof dat ‘genezing zichtbaar moest worden, in de naam van Jezus!’ Letterlijk één seconde later wees ik plotseling naar een Turkse man 15 meter verderop. Ik floepte eruit: “Hij heeft last van zijn rechterschouder.” Wist ik veel wat me overkwam… Mijn hart was gewoon bereid om Jezus te dienen en ik stond open voor Gods kracht, en plotseling zo’n spastische beweging…

We liepen maar op de man af, en vroegen hem of hij pijn had in zijn rechterschouder. Hij keek verbaasd op en zei dat dat klopte! We mochten voor hem bidden, waarna de pijn onmiddellijk verdween. Vervolgens deelden we over hoe Jezus kwam om niet alleen genezing maar ook redding te brengen. De man was duidelijk geraakt door het gebed en de boodschap. Hij zal het niet snel meer vergeten.

Dit is het ultieme doel van de gaven van de Geest. God geeft ons allerlei soorten bovennatuurlijke gaven, zodat we elkaar kunnen opbouwen en ongelovigen kunnen bereiken. Het is niet voor de show, hoewel het vaak genoeg spectaculair kan zijn. Het is niet voor de kick, hoewel Jezus zeker kicken is! De geestelijke gaven zijn superbelangrijke middelen om mensen tot Jezus te leiden.

Paulus zei dat het onze verantwoordelijkheid is om ons naar alle gaven uit te strekken (1 Kor. 14:1). Ik geloof dat ik dat nog lang niet altijd doe. Maar ik blijf mijn best doen hier beter in te worden. Doe je mee?

 


 

Een vriend van mij was een tijdje geleden in Pakistan. Hij zag tientallen mensen genezen worden onder de kracht van God. Ik heb zijn video-opnames samengevat tot de onderstaande minidocu (15 min). Veel mensen hebben al getuigd over hoe God hen aanraakte tijdens het kijken. Je weet dus wat je te wachten staat!

Daniël van Deutekom

Evangeliseert, zingt en schrijft fulltime. Improviseert zich een weg door het leven heen. Dat lijkt nog te werken ook!