Je bekijkt nu Lonneke hangt voortaan de hele dag met God aan de lijn!

De hele dag God aan de lijn


Ik loop vanaf het park terug naar mijn huis. Voor me schijnt de zon precies achter de Oude Kerk. Aan mijn linkerkant liggen akkers, waarop het tarwe net is begonnen met groeien. Rechts staan een paar schapen die, net als ik, genieten van de middagzon. Ik blijf even stilstaan om gewoon te genieten van al het moois om me heen. ‘Wauw God,’ denk ik, ‘wat heeft U dit prachtig gemaakt!’

Heerlijk om zo gedurende de dag in kleine dingen iets van God te kunnen zien. Soms lijkt het alsof ‘stille tijd’ aparte momentjes zijn die losstaan van de rest van de dag. Eigenlijk zonde, want ik geniet veel meer van mijn dag als ik Jezus erbij kan betrekken, juist in de alledaagse dingen. 

Iemand zei het laatst zo:

“Het is alsof je een telefoon hebt, waar je constant God aan de lijn hebt. Dat betekent niet dat je alleen maar met die telefoon bezig moet zijn en niks anders kan doen. Het betekent wel dat je op elk moment van de dag, wat je ook aan het doen bent, die telefoon op kunt pakken. Dat je Hem in je dag kan meenemen”

Hoe mooi is dat? Alles kunnen delen met je Hemelse Vader, terwijl je gewoon bezig bent met de dingen van alledag. En natuurlijk mag je Hem ook in de verdrietige momenten betrekken. Toen ik hoorde dat iemand uit mijn omgeving was overleden, wist ik: ik mag hiermee ook naar God toe komen. Ik heb gedankt voor het leven, en gebeden voor de familie die achterbleef. Dat gaf zo’n rust op dat moment. 

Ken je de bekende tegeltjeswijsheid ‘gedeelde smart is halve smart, gedeelde vreugde is dubbele vreugde’? Ik denk dat dit ook over je relatie met God geldt. Ik heb dat de afgelopen tijd ervaren.

Denk er vandaag tijdens de gewone dingen ook eens aan je Hemelse Vader. Verdriet, blijdschap, je kunt alles met Hem delen!

Lonneke Tijhof

Studeert Journalistiek aan de CHE. Heeft een lieve uitstraling en een scherpe pen.