Je bekijkt nu Lonneke: ‘Het lijkt makkelijker om over koetjes en kalfjes te praten’

Laat je opladen...

“U bent Jezus Overwinnaar!” Mijn broertje en ik zingen keihard mee terwijl we de afwas doen. Tijdens het eten kwam het gesprek op het geloof, zoals de laatste tijd steeds vaker gebeurt. 

Natuurlijk gaat het er niet altijd zo aan toe. Toch heb ik bij mijn ouders thuis steeds vaker een goed gesprek over het geloof. Iedereen wordt ouder en heeft steeds meer een eigen mening. Ook qua kerk gaan we verschillende kanten op. Juist daardoor is het tof om met elkaar ervaringen en meningen uit te wisselen. 

Op deze manier laden we elkaar op met energie voor Jezus. Want ja, mijn afspeellijst met worship staat niet altijd op repeat. Er zijn ook dagen waarop een kort gebed voor het eten de enige tijd is die ik met God doorbreng. Net zoals je telefoon soms bijna leeg is, kan dat ook voor de geestelijke ‘batterij’ gelden. Gelukkig bestaan er powerbanks die je mobiel binnen no time weer op volle kracht laten werken. Zo kunnen mensen om je heen als een powerbank voor jou zijn. Juist op momenten dat je zelf weinig met het geloof bezig bent kan een goed gesprek je weer opladen. 

Tijdens het schrijven van deze blog kreeg ik via mijn bijbelapp de tekst van de dag binnen.

 ‘Zoals ijzer met ijzer scherp wordt gemaakt, zo scherpt de ene mens de andere’ (Spreuken 27:17).

 We mogen elkaar dus ook scherp houden op het geloof. Misschien lijkt het makkelijker om het gesprek te houden op koetjes en kalfjes als je merkt dat iemand minder met het geloof bezig is. Toch kan je iemand juist op zo’n moment een enorme boost geven door een goed gesprek.

Op deze manier mogen we dus samen (nog) enthousiaster worden over Jezus. Ik wil je aanmoedigen om het gesprek op te blijven zoeken met familie, vrienden en klasgenoten en zo van elkaar te blijven leren. Laat anderen jou opladen zodat je vervolgens zelf die energie uit kan delen. 

Lonneke Tijhof

Studeert Journalistiek aan de CHE. Heeft een lieve uitstraling en een scherpe pen.