Je bekijkt nu Loretta was radicaal… Voor een six-pack.

Die Six-pack gaat echt niet mee naar de hemel hoor!

Het was begin april en daar stond ik voor de spiegel. In mijn bikini. Mijn buik was super strak en ik kon zelfs de contouren van een sixpack zien. Stiekem maakte ik wat foto’s en stuurde ze door naar vriendinnen en wat jongens. Al snel kreeg ik reacties: “Wauw, jij ziet er goed uit! “Lekker ding!” De woorden gaven me even een fijne boost. Het was de beloning voor hard werken en radicale keuzes maken: veel sporten, weinig ongezond eten en weinig alcohol. Dat kostte me wat en niet iedereen moedigde me aan. Maar toch had ik het volgehouden. 


Toch voelde ik ergens dat het niet helemaal goed ging. Ik sloeg namelijk steeds vaker een gezellige avond met vrienden of een etentje af. Ik wist, als ik wel ging, zou ik me laten gaan en aankomen. Ondanks mijn zelfvertrouwen en het strakke lijntje genoot ik minder van het leven. Gezelligheid is voor mij goed gezelschap, lekker eten, een wijntje etc. Dat deed ik nu bijna nooit meer!

Door een heerlijke vakantie in Thailand was ik een aantal kilo aangekomen en toen ik daarna in de spiegel keek werd ik chagrijnig. Ik zei tegen mezelf; “Ah stel je niet aan, je bent niet dik, kijk maar, daar zitten nog lijntjes.’’ Maar geloven deed ik het niet. Ik moest en zou die radicaliteit weer oppakken en mijn six-pack terugkrijgen. Tot ik een stem hoorde:

“Loretta, waar maak je je druk om? Die sixpack gaat echt niet mee naar de hemel hoor! Wees liever radicaal voor mij!’’ Het was alsof ik door de bliksem geraakt werd. 

Ik wist dat alle tijd die ik gestoken had in het sporten, foto’s maken en het tracken van eten, had kunnen steken in mijn relatie met Jezus. Hij zoekt mensen die radicaal voor Hém willen gaan en niet voor de wereldse dingen. Door Hem te zoeken, ons hart te laten vullen met Zijn liefde, kunnen wij vreugde uitstralen en andere harten raken!

Eet ik nu alles wat los en vast zit? Nee dat niet, ik geloof dat Jezus ook van je vraagt om goed voor je lichaam te zorgen. Daar hoort gezond eten en sporten ook bij. 

Word ik chagrijnig als ik weer een eetbui gehad heb? Als ik dan in de spiegel kijk, ik zie dat andere vrouwen slanker zijn? Soms, maar dan hoor ik die stem weer; “Die sixpack gaat echt niet mee hoor!’’

Ik wil nu niets liever dan dat mensen jaloers worden op mijn relatie met Jezus in plaats van op mijn strakke figuurtje.

En jij? Waar ga jij radicaal voor? Voor Jezus of …  
Loretta Bénit

Fladdert door het leven. Bijdehante babbelaar, eerlijk, kritisch en kwetsbaar. Inparkeren kan ze als de beste, maar dicht langs een paal rijden voor een parkeerkaartje blijkt toch lastiger.