Je bekijkt nu Lukt het jou niet goed om te bidden? Ilse daagt je uit!

Waarom lukt het mij niet meer om te bidden?

De spreker deed een oproep om voorbede te doen. Ik kreeg een persoon op mijn hart waarvoor ik wilde bidden. Zij is iemand in mijn omgeving die worstelt met een eetstoornis. Ik stond op van mijn stoel en liep naar voren. Ik knielde en begon te bidden. Tot het moment dat ik geen woorden meer wist. Voor een paar seconden was ik stil. Even vloog de gedachte door mijn hoofd: ‘Waarom lukt het mij niet meer om te bidden?’  

Ik herinnerde me ineens de woorden van een andere spreker: ‘Als je niet meer weet wat je moet bidden, ga dan in tongen verder. De Heilige Geest kan je dan de juiste woorden op je tong leggen’. Ik weet nog de eerste keer dat ik dat echt zo ongemakkelijk vond, ik dacht dat het maar babbelen was en het nergens op sloeg. Ik kon er niet bij dat ik niet wist wat ik uitsprak. Ik wist dat de Heilige Geest je de vertaling van tongentaal kon ingeven, maar dat is bij mij überhaupt nog zelden gebeurd. 

Vanaf het moment dat ik de gave van tongentaal van de Heilige Geest ontvangen had, heb ik ruim 3 jaar niet of nauwelijks van deze gave gebruik gemaakt, vanwege deze gedachten. Tot het moment dat ik de kracht ervan begon te ervaren door het gewoon te doen.  

Ik begon in tongen te bidden. En schudde alle gedachten van me af en focuste me op mijn gebedspunt. Het leek wel alsof de Heilige Geest mij vervulde met liefde. De tranen liepen over mijn wangen voor de liefde die ik voelde voor haar. Op een gegeven moment kon ik gewoon weer in het Nederlands verder bidden. Ik bad voor gezondheid voor haar, voor dromen en hoop voor haar toekomst. Dat het plan wat God met haar had in vervulling mocht gaan. Dat ze mocht leven!

Misschien herken jij ook wel die worsteling die je soms met gebed kan hebben. En heb jij soms ook geen woorden meer. Weet dan dat de Heilige Geest je er graag bij wilt helpen. Houd vol en geef niet op. Blijf bidden en wie weet heeft jouw gebed effect zelfs zonder dat je het merkt. Met dit meisje dat worstelt met een eetstoornis gaat het nu echt veel beter. Ze heeft weer dromen en probeert deze te verwezenlijken. En ik juich haar toe. Misschien heeft mijn gebed eraan bijgedragen, maar misschien ook niet. Maar het meest mooie om te zien, is dat ze weer leeft! 

Uitdaging: Bid deze week 20 minuten voor iemand in jouw omgeving die het moeilijk heeft. 

Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt. (1 Thessalonicenzen 5:16-18 )

Ilse van Putten

Stoere dame die recht uit haar hart schrijft. Ze smeerde ooit drie broodjes tot eer van God... Hoe dat zit? Check haar blogs!