Je bekijkt nu Deze maand denken we na over het thema: Breath of God

The breath of God

Deze maand is het thema: The breath of God. Dit thema gaat over de Heilige Geest. Adem hebben we allemaal nodig. Zonder zuurstof sterft ons lichaam.    

Maar ook geestelijk hebben we ‘adem’ nodig. En deze adem is de wind van Gods Geest. Het is mooi om te zien dat in het Hebreeuws zowel het woord  ‘Geest’, als ‘wind’ hetzelfde woord heeft, namelijk RUACH. 

Willen we ook geestelijk leven, dan hebben we die ‘ruach’ van God nodig.

De bijbel zegt dit hierover:

Toen de Heer God de hemel en de aarde maakte, maakte Hij ook de mens. Hij maakte hem van het stof van de aarde en blies de levensadem in zijn neus. Zo werd de mens een levend wezen. (Genesis 2: 7)

Van Jezus lezen wij, voordat Hij opsteeg naar de Vader:

Toen blies Hij op hen en zei: “Ontvang de Heilige Geest.” (Johannes 20:22)

Is je leven soms doods? Kan je kracht gebruiken? Verlang je naar een leven vol ontzag voor God? Een bovennatuurlijk leven, waarin God het voor het zeggen heeft? Waarin je steeds meer op Jezus gaat lijken? En waar dus niet de zonde, maar Jezus jouw leven kan en wil bepalen? Dan is het antwoord: Ontvang ‘the breath of God’.   

We staan natuurlijk door de blogs en studies stil bij dit thema, maar ook door de Chapel dienst. Hierin is spreker Martin Koornstra te zien, een Spoken Word van Remco de Zwart en natuurlijk Heartbeat Worship. Daarnaast hebben we ook een bijbelleesplan die je samen met vrienden kunt volgen..

 

Content rondom dit thema:

Thema-blogs

Thema-video’s

Overige content