Alles over het maandthema Charged Up

Maandthema: Charged Up - Plugging into Jesus

Je kent het wel. Je bent ergens en je hebt je smartphone nodig. Even een appje sturen om aan je vrienden te vertellen waar je bent. Maar op dat moment sluit je telefoon af. De batterij is leeg. Je telefoon is dood….

De enige manier om je telefoon dan weer ‘tot leven te krijgen’, is door de accu weer op te laden. Je zoekt een stopcontact of graait in je rugzak of daar misschien nog een powerbank in zit. Want anders kan jij je eerste levensbehoefte, je telefoon 😉 niet meer gebruiken.

Is het ‘geestelijk’ ook niet zo? In je leven met God heb je het nodig om aangevuurd te worden, opgeladen te zijn. Zodat je weerstand kan bieden tegen verleiding, zodat je Gods stem kan verstaan en Zijn weg kan bewandelen.  Hoe kan jij je opladen? Hoe ontvangen we de kracht van Gods Geest in ons leven. Is dat door de stilte op te zoeken? Of door even ‘uit te pluggen’ bij dingen die juist teveel energie kosten? Want het is best zorgelijk om te zien hoeveel jongeren vandaag de dag kampen met burn-out-klachten of zelfs helemaal burn-out zijn.

Deze en andere thema´s zullen we deze maand behandelen op deze website. Het thema: Charged Up – Plugging into Jesus, is ook het thema van het Heartbeat Weekend dat we van 11-13 oktober zullen houden. We verwachten ook dit jaar weer honderden jongeren uit Nederland en België. Je kunt je nog inschrijven op de website van Heartbeat Weekend.