Je bekijkt nu Alles over het maandthema Charged Up

Maandthema: Charged Up - Plugging into Jesus

Je kent het wel. Je bent ergens en je hebt je smartphone nodig. Even een appje sturen om aan je vrienden te vertellen waar je bent. Maar op dat moment sluit je telefoon af. De batterij is leeg. Je telefoon is dood….

De enige manier om je telefoon dan weer ‘tot leven te krijgen’, is door de accu weer op te laden. Je zoekt een stopcontact of graait in je rugzak of daar misschien nog een powerbank in zit. Want anders kan jij je eerste levensbehoefte -je telefoon ;)- niet meer gebruiken.

Is het ‘geestelijk’ ook niet zo? In je leven met God heb je het nodig om aangevuurd te worden, opgeladen te zijn. Zodat je weerstand kan bieden tegen verleiding, zodat je Gods stem kan verstaan en Zijn weg kunt bewandelen. Hoe kan jij je opladen? Hoe ontvangen we de kracht van Gods Geest in ons leven. Is dat door de stilte op te zoeken? Door aan Gods voeten te zitten? Door naast Jezus te wandelen? Door gesprekken met anderen te voeren? Door te stoppen met vechten?  Of door even ‘uit te pluggen’ bij dingen die juist teveel energie kosten? Want het is best zorgelijk om te zien hoeveel jongeren vandaag de dag kampen met burn-out-klachten of zelfs helemaal burn-out zijn.

Lees verder over dit onderwerp in de blogs en het Bijbelleesplan en vergeet niet te luisteren naar de preek van de week. Ook is er nog andere content te vinden: de terugblik op het Heartbeat weekend, jouw inbreng op Speak life, het hoe en wat van de muskathlon in Tanzania, de tweede aflevering van Jong and Kingdom en een studie over wie er voor God het meest belangrijk is.

 

Content over dit thema:

Preek van de week, Nienke Pols:

  1. Charged up? Stay Connected! 
  2. Charged up? Neem mijn juk op je 
  3. Volg zijn voorbeeld 
  4. De eerste dag van Adam 

Blogs:

Youversion:

Overige content:

Studie: ben ik belangrijk?