Je bekijkt nu Maandthema: Generations – Father & Son

Generations – Father & Son

Deze maand komt het thema ‘Generations – Fahter & Son’ aan de orde. Vaders en moeders nemen je aan de hand. Ze staan naast je als je volwassen wordt. Ze beantwoorden vragen. Ze dienen jou. Maar hoe ga jij daarmee om? Blijf je met ze in gesprek als je het niet met ze eens bent, of komt er verwijdering? Lukt het je om dankbaar te zijn en ze te eren?

Er bestaan niet alleen biologische vaders en moeders, maar ook geestelijke ouders. Mensen die met jou mee wandelen in jouw geloofsreis. Mensen die het goede voorbeeld geven, bereid zijn om je vragen te beantwoorden. In de Bijbel vinden we een aantal voorbeelden: Mozes voor Jozua, Paulus voor Timotheus en Elia voor Elisa. 

Hoe zit het met jou? Heb jij een volwassene bij wie je terecht kunt met je geloofsvragen?

God Is ook een Vader.. Hij heeft een gigantische liefde voor Zijn kinderen. Een liefde die zo groot, diep, hoog en breed is dat Hij altijd met Zijn armen open staat om jou te ontvangen. Dat zal altijd zo zijn: een kind van de Vader ben je, daar hoef je niets voor te doen! Je hoeft er niet voor te werken, je hoeft geen doelen te bereiken.Je hoeft niet eerst een relatie of een opleiding afgerond te hebben. Je hoeft niets van Hem, dan in Zijn aanwezigheid te zijn.

Vaders dragen wat over aan hun kinderen, een erfenis. Zo droeg God ooit de aarde aan ons over. We dragen verantwoordelijkheid voor de schepping. Heb je je dat al eens beseft? Welke invloed heeft dat op hoe jij leeft?

Ook de Bijbel draagt wat over. Geschiedenissen van mensen die stuk voor stuk fouten maakten, tekort schoten en onzeker waren. Door de Bijbel zo te lezen staan de personages veel dichterbij dan je zou denken!

Laat je inspireren door de studies, blogs en mooie inspirerende verhalen over dit thema!

Alle content van deze maand:

Preek van de week:

  1. How He loves us 
  2. Radicaal Jezus volgen 
  3. Door wie laat jij je beïnvloeden? 
  4. I am a child of God 

Blogs:

Youversion:

Overige content: