Je bekijkt nu Maandthema: God of miracles

God of miracles

Maar nu even concreet… Wat is een wonder eigenlijk? De encyclopedie zegt dat een wonder een zeer indrukwekkende en rationeel onverklaarbare gebeurtenis is. Wij zijn verbonden met een bovennatuurlijk God. Hij is met ons verstand niet te bevatten. De God die wij dienen, is er altijd al geweest. Door alleen maar te spreken, schiep Hij het heelal en onze prachtige aarde. Onze God is ontzagwekkend groot en heeft Zijn liefde voor jou laten zien. Door mens te worden in Jezus Christus en het oordeel aan het kruis weg te dragen, zodat de weg naar de Vader open is. En door op te staan uit de dood zodat jij elke dag in een nieuw leven mag wandelen.

Onze ontzagwekkende God is een God van wonderen!

Wonderen zien we zoals de encyclopedie zegt, in onverklaarbare gebeurtenissen. Een genezing op gebed, bovennatuurlijke bescherming, een profetie die volledig op jou slaat, een onverwachte financiële voorziening op het juiste moment. Het zijn tekenen uit de hemel. Knipogen van God. In het hier en nu. Voor jou, mij en de mensen om ons heen. 

De Hebreeënschrijver heeft het erover dat wij in deze aardse tijd al iets “van de krachten van de wereld die nog komen moet” kunnen meemaken. Het zijn de momenten dat de hemel even de aarde raakt.

Wonderen zijn gewoon gaaf. Het laat iets over de bovennatuurlijke realiteit zien. Het laat mensen kennis maken met de levende God. De God die onmogelijkheden mogelijk maakt zet levens op zijn kop! Zelfs op plekken waar mensen geen of moeilijk toegang krijgen tot de Bijbel, zijn grote opwekkingen omdat Jezus aan de mensen verschijnt in dromen. 

Nu moet ons geloof in Jezus niet gebaseerd zijn op wonderen. Wonderen blijven geregeld uit. Deze wereld is kwetsbaar. Maar ook in die gebroken wereld is God goed. Ook in die gebroken wereld wordt Gods Koninkrijk al zichtbaar.

Daarom zegt Paulus: We leven met Hem vanuit geloof, niet vanuit wat we zien (2 Korinthe 5: 7).

Dat wat wij geloven staat in de Bijbel. Maar we mogen in ons leven met Hem zeker wonderen verwachten, Hem daarvoor bidden. Want Hij is the God of Miracles!

We geloven dat we je ook over dit thema weer zullen inspireren met onze content. We hebben getuigd over de wonderen die wij meegemaakt hebben, maar willen jou oproepen om te getuigen over de (soms kleine) knipogen van God in jouw leven. Deel jouw verhalen met de mensen om je heen. Zo bemoedigen en inspireren we elkaar! 

 

Content rondom dit thema:

Preek van de week, Johan de Visser:

  1. ‘Ik kreeg een auto-ongeluk en was ongelooflijk bang…’ 
  2. ‘Ik moest geld weggeven…’
  3. ‘Een blinde man kon weer zien!’ 
  4. ‘En wat nu als het wonder uitblijft?’

Blogs:

Overige content (niet verwerkt):