Maandthema: God of miracles

God of miracles

Dit is de maand dat we gaan nadenken en niet alleen nadenken, maar ook getuigen over de God van wonderen. De God die wij dienen is ‘in staat om oneindig meer te doen, dan wij ooit kunnen bidden of beseffen’, zegt Paulus in Efeze 3:20.

Maar nu even concreet… Wat is een wonder eigenlijk? De encyclopedie zegt dat een wonder een zeer indrukwekkende en rationeel onverklaarbare gebeurtenis is. Wij zijn verbonden met een bovennatuurlijk God. Hij is met ons verstand niet te bevatten. De God die wij dienen, is er altijd al geweest. Door alleen maar te spreken, schiep Hij het heelal en onze prachtige aarde. Onze God is ontzagwekkend groot en heeft Zijn liefde voor jou laten zien. Door mens te worden in Jezus Christus en het oordeel aan het kruis weg te dragen, zodat de weg naar de Vader open is. En door op te staan uit de dood zodat jij het nieuwe leven elke dag mag wandelen.

Onze ontzagwekkende God is een God van wonderen!

Wonderen zien we zoals de encyclopedie zegt, in onverklaarbare gebeurtenissen. Een genezing op gebed, een profetie die volledig op jou slaat, een onverwachte financiële voorziening op het juiste moment. Het zijn tekenen uit de hemel. Knipogen van God. De Hebreeënschrijver heeft het erover dat wij in deze aardse tijd al iets “van de krachten van de wereld die nog komen moet” kunnen meemaken. 

Het zijn de momenten dat de hemel even de aarde raakt.

Wonderen zijn gewoon gaaf. Het laat iets over de bovennatuurlijke realiteit zien. Daar waar mensen geen of moeilijk toegang krijgen tot de Bijbel, verschijnt Jezus bovennatuurlijk in dromen. Zo horen we van grote opwekkingen in Iran onder de moslimbevolking.  

Nu moet ons geloof in Jezus niet gebaseerd zijn op wonderen. Wonderen blijven geregeld uit. Deze wereld is kwetsbaar. Daarom zegt Paulus: We leven met Hem vanuit geloof, niet vanuit wat we zien.  2 Korinthe 5: 7.

Dat wat wij geloven staat in de Bijbel. Maar we mogen in ons leven met Hem zeker wonderen verwachten, Hem daarvoor bidden. Want Hij is the God of Miracles!

We geloven dat we je ook deze maand weer zullen inspireren met onze content. Bekijk de Preek van de Week, de blogs en studies, laat je inspireren door het Bijbelleesplan en meer van dat wat op social media te vinden is.