Daar issie weer! Het nieuwe maandthema: Only Jesus – Waarom Jezus uniek is!

Het nieuwe maandthema: Only Jesus!

Wij geloven dat Jezus dé Weg, dé Waarheid en hét Leven is! Jezus is de enige weg naar God. Dus een heel tof maandthema voor de maand april!
Wacht even, echt de Enige? Zeiden we dat nu echt hardop? Dus geen plek voor Boeddha, Mohammed of wie dan ook? Yes, dat lees je goed.

Dat Jezus een bijzonder mens was, zullen veel mensen zeggen. Zelfs andere religies erkennen Jezus als historisch persoon of bijzondere profeet. Het klinkt als een mooie, sociale middenweg. Maar wat als deze liefdevolle, wijze persoon een paar heel opvallende dingen heeft gezegd… waarmee Hij zichzelf óf belachelijk maakt óf zichzelf juist als God openbaart? Wat als er maar twee opties zijn? Jezus: de Zoon van God of knettergek? 

We zouden natuurlijk de discussie kunnen vermijden. Geen lastige kwesties opbrengen. Er een beetje omheen draaien zodat niemand zich gekwetst zal voelen. Dat lijkt lief, maar is het echt liefdevol? Jezus heeft dit gelukkig nooit gedaan. Het was niet zijn roeping om lief gevonden te worden door alle mensen maar om alle mensen redding te bieden.

“Ik ben de weg, de waarheid en het leven, niemand kan bij God komen dan door Mij” zegt Hij luid en duidelijk, zoals Johannes voor ons opgeschreven heeft. 

Alleen Jezus. Poeh, vandaag de dag klinkt het evangelie van hoop en vrede als intolerant en aanstootgevend. Maar wat denk jij zelf? Vind jij hem ook uniek? En als het erop aankomt, kun jij en durf jij te staan voor wie Jezus is?

Check zeker even het verse bijbelleesplan (we starten 12 april) en kijk mee naar de nieuwe uitzending van zondagavond 11 april. Spreker Mark Stoorvogel en Heartbeat Worship zullen ook aanschuiven!