Je bekijkt nu “Met een bonkend hart van de spanning fiets ik snel terug naar de vrouw en zeg het tegen haar…”

"Zo kom ik nog te laat op mijn werk!"

 

‘Zeg tegen de vrouw: ‘God houdt van u!’
Het is vroeg in de ochtend en ik fiets naar mijn werk. Ik zie haar fietsen en hoor Gods stem. De adrenaline schiet direct door mijn lijf. ‘Wat zal ze van me denken? Zo kom ik nog te laat op mijn werk!’ Mijn gedachten leggen die zachte stem het zwijgen op en ik fiets snel door.

Er volgen verschillende momenten waarop ik het idee heb dat God weer spreekt. Maar ik doe er niets mee deed. Ik ben bang voor de reacties van de ander en het moment is nu voorbij. Tijdens mijn stille tijd spreekt God toch heel gaaf door bijbelteksten heen en tijdens een samenkomst ervaar ik Zijn aanwezigheid.

Het is geweldig om zo’n levende relatie met God te hebben.

En ik wil ook Zijn wil doen: het evangelie uitdragen! Maar als puntje bij paaltje komt, ben ik te schijterig.

Vanochtend bid ik weer of God iets tegen mij wil zeggen. Iets wat een ander kan opbouwen tot Zijn eer. Na mijn stille tijd en mijn ontbijtje, stap ik weer op de fiets naar mijn werk. Genietend van de rit en de muziek in mijn oren, zie ik haar. Diezelfde vrouw van een paar weken geleden! Ik fiets een stukje verder maar ineens denk ik weer aan de belofte die ik God heb gedaan: als ik haar nog een keer zie, zal ik haar vertellen dat God van haar houdt!

Met een bonkend hart van de spanning, fiets ik snel terug naar de vrouw en zeg tegen haar; ‘Mevrouw, ik heb het heel erg op mijn hart om u te vertellen dat God van u houdt!’

Het antwoord is enigszins teleurstellend; ‘Ik ben blij dat jij dat zo sterk gelooft.’

Ach ja, ik doe het uiteindelijk ook niet voor mezelf, maar voor haar en voor God. Dus ik zeg haar vriendelijk gedag en fiets weer verder.

Heb jij ook moeite met het verstaan van Gods stem en vind je het soms eng te doen wat Hij vraagt? Weet dan dat Gods werk niet alleen van jou afhangt, maar Hij heel graag met jou samenwerkt! En dat je een nieuwe kans krijgt als je er één voorbij hebt laten gaan. Dat Hij je uitdaagt en Hij erbij is als je die moedige stap zet! We hoeven ons niet te schamen voor het evangelie!

“Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven (…)” Romeinen 1:16

Loretta Bénit

Fladdert door het leven. Bijdehante babbelaar, eerlijk, kritisch en kwetsbaar. Inparkeren kan ze als de beste, maar dicht langs een paal rijden voor een parkeerkaartje blijkt toch lastiger.