Je bekijkt nu ‘Ineens moet ik met stoom en kokend water op zoek naar een stageplek voor komend jaar!’

Let it go!

Ken je van die momenten dat alles even net iets anders gaat dan je in je hoofd had? Ik wel in ieder geval. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Dagen-, weken- of maandenlang kijk je ergens naar uit, en dan gaat het ineens anders dan gepland. Je moet de touwtjes uit handen geven, terwijl het veel veiliger voelt om zelf de controle te houden.

Mijn komende studiejaar wordt door corona wat anders dan de bedoeling was, met als resultaat dat ik afgelopen maand ineens met stoom en kokend water een stage moest zoeken voor september.

Gelukkig mocht ik bij twee bedrijven op gesprek komen. Eén daarvan was er een waar ik al langere tijd erg enthousiast over was. Daar ging dan ook direct mijn voorkeur naar uit. De andere voelde vooral als een veilige optie voor als ik niet aangenomen zou worden. Ik had het al helemaal in mijn hoofd: als dat eerste bedrijf zou bellen zou ik direct ja zeggen. 

Van tevoren zat ik dan ook met spanning af te wachten. Zou het goed genoeg gaan? Maar in de week dat ik beide gesprekken had voelde ik ineens een enorme rust. Het was alsof God zei:

“Laat het nu maar aan Mij over, Ik zorg echt wel dat je op de goede plek komt.”

Vanuit die rust ging ik nadenken en werd ik steeds enthousiaster over het tweede bedrijf. Uiteindelijk ga ik daar nu stage lopen. Het was niet het idee dat ik in eerste instantie in mijn hoofd had, maar wel het idee waar God me naar toe heeft geleid. 

Ik moest denken aan de bekende Bijbeltekst “Wees stil en weet dat ik God ben”. Vanuit het Hebreeuws kan je dit ook vertalen als “Laat los en weet dat ik God ben”. En ja, het kan eng zijn om God zoveel ruimte te geven in een keuze die je zelf wilt maken. Maar je mag ook weten dat Hij het allerbeste met ons voor heeft.

De beste keuzes zijn die die je samen met Hem maakt!

Dan ga ik nu mijn stage voorbereiden, ik heb er zin in!

Lonneke Tijhof

Studeert Journalistiek aan de CHE. Heeft een lieve uitstraling en een scherpe pen.