Je bekijkt nu Myrthe (Heartbeat Worship) had het gevoel dat ze door de woestijn moest gaan…

Desert Song / Houd vol

Reminiscing – Pieter en Myrthe 

Desert song

Er is een tijd geweest in mijn leven waarin ik God heel dichtbij ervaarde, Hij ook dichtbij kwam en mij allerlei dingen leerde. Ik praatte veel met Hem en legde alles van mijn leven bij Hem neer. Maar na deze tijd kwam er ook een periode in mijn leven waarin ik niet veel van God heb ervaren. Alsof Hij ver weg was. De titel van dit nummer zegt het eigenlijk al letterlijk: een ‘woestijnperiode’.

Dit nummer is niet een nummer wat mij door die tijd geholpen heeft, maar het past wel ontzettend goed bij de situatie. In die tijd heb ik veel moeten leunen op mijn verstand. Waardoor ik steeds weer de keuze moest maken om tot God te bidden, Hem te aanbidden, Hem te zoeken. Hoe moeilijk dat soms ook was. Maar wat het nummer zo mooi zegt: ‘in elk seizoen in mijn leven is er ALTIJD een reden om U te aanbidden’. Hij heeft mij hier door heen geleidt en ook weer gezorgd dat er een einde kwam aan deze periode. Daarom: Blijf altijd dicht bij Hem! Hij zorgt voor je en weet waar je door heen gaat. Dat besefte ik mij toen niet, maar besef ik mij nu des te meer!

Myrthe

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Houd vol

Het tweede nummer kennen jullie allemaal wel. Ik (Pieter) heb het gekozen vanwege de hoop die het geeft. Er is een periode geweest waarin ik door een moeilijke tijd ging. Op eigen kracht lukt het dan niet meer. Ik heb me toen tot God gericht en Hem elke ochtend bij het opstaan gevraagd om me die dag te dragen en met me mee te gaan. Je hoopt dan dat je omstandigheden snel veranderen of dat je direct kracht van God ervaart. Helaas gebeurde dat niet. In die tijd heb ik mensen in mijn omgeving veel horen zeggen ‘Houd vol’. Misschien was het God wel die wilde dat ik dit bleef horen.

Ik heb gemerkt dat je uit eigen kracht weinig kunt doen en dat alleen God uitkomst kan brengen. Tegelijkertijd betekent dat niet dat je zelf niet hoeft te strijden. Het is aan mij en aan ons om door onze omstandigheden te blijven focussen op Hem en vol te houden dit te doen. Vast te houden aan ons geloof en uit te strekken naar wat Hij gaat geven.

Pieter

Reminiscing // Het ophalen van herinneringen

In de Bijbel leert God de Israëlieten hoe goed het is herinneringen op te halen. Herinneringen aan waar ze vandaan kwamen, hoe God ze gered heeft en wat Hij persoonlijk in hun leven heeft gedaan. En deze herinneringen leven voort van generatie op generatie, via verhalen, liederen, soms omlijst met feesten of gedenkstenen. 

Dit is precies wat wij willen gaan doen deze maand. Door liedjes te delen en verhalen die wat vertellen over ons leven, die herinneringen ophalen over wat is geweest, wat ons heeft gevormd en zelfs misschien wel een doorkijkje geven in wat nog komen gaat.