Je bekijkt nu Niemand is immuun voor verleiding… Ook ons nieuwe maandthema niet!

Temptation – the high cost of sin

“Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God.” (Romeinen 3:23)

Je hoort het overal om je heen: ‘Je moet doen waar jij je goed bij voelt!’. Of: ‘Ik heb geen spijt van mijn fouten, want daardoor ben ik nu geworden wie ik ben!’.

Klinkt mooi toch?

Het leven in deze wereld lijkt soms te draaien om je fijn voelen, om te doen wat je zelf wilt en alles uit het leven halen wat erin zit. Vrij zijn van religie, regels, kaders – want die beperken alleen maar… Maar wat als het vormgeven van ons eigen perfecte leven niet zo goed lukt? Wat als we fouten maken? Of anderen ons pijn doen? Zijn er dan geen gevolgen, schade en spijt? Of moeten we dat zelf maar weer zien te fixen?

Gelukkig niet. We kunnen bij Jezus terecht met onze tekorten, fouten en pijn. Hij wil ons dagelijks Zijn liefde en goedheid geven.

Het mooie is dat God niet uit is op jouw gedragsverandering. Hij wil met Zijn goedheid en vriendelijkheid je hart raken. 

Als dat gebeurt kan Zijn liefde jou van binnenuit veranderen, met vallen en opstaan. En je komt niet bedrogen uit. Je mag steeds meer van Gods heerlijkheid gaan zien. Jezus wil jou het leven in al zijn volheid geven (Johannes 10:10)!

Alles chill nu? Nou, nee, dat niet. Je leven is niet ineens perfect. Sterker nog, hoe meer je naar Jezus toe groeit, hoe vaker sommige dingen niet meer zo oké voelen. De wereld heeft van alles te bieden… Allerlei ‘heerlijkheden’ om jou af te leiden. Zodat je niet eens de tijd hebt om Gods heerlijkheid te missen. Verleiding dringt zich dagelijks aan je op en stelt je iedere keer weer teleur.

Dat is niet altijd makkelijk. Ja, goede keuzes maken, dat gaat vaak nog wel; ‘Dat ga ik vanaf nu nooit meer doen!’ Maar de uitvoering… De praktijk valt vaak tegen, kost moeite en energie. Je kunt ontmoedigd raken, je depri voelen. Zeker als je mega vastzit in nare patronen of verslavingen. Christenen zijn daar zeker niet immuun voor! Maar toch nodigt God jou steeds weer uit om iets veel beters en mooiers te ontvangen.

Spreker Christian Tan neemt jou mee in het thema Temptation tijdens de Transformed Chapel! Check ook zeker  de andere video’s, blogs, ons Bijbelleesplan over dit thema en de getuigenis van Christiaan!

 

Content rondom dit thema:

Blogs

YouVersion

Transformed Chapel

Anders