Preek van de week #1: ''Gerechtigheid = Eerlijkheid''

De gure kou van de maandagochtend staat weer voor de deur. Dus ga voorbereid op pad!  Met een nieuwe Preek van de week. Deze maand neemt Sanne Provoost jou mee in het thema: ”Justice!”. 

Deze week neemt Sanne je mee in één van de gelijkenissen uit Matteüs. Het verhaal van de arbeiders. 

”Zij hebben maar een uurtje gewerkt en verder niks gedaan! Toch krijgen zij hetzelfde als wij krijgen, terwijl wij ons de hele dag in de brandende zon hebben uitgesloofd.” Het antwoord dat ze krijgen is simpel: ‘Ik behandel je toch niet onrechtvaardig? We hebben toch dit loon afgesproken? Neem aan wat van jou is en ga. Ik wil hen hetzelfde betalen als jou. Of mag ik niet met mijn geld doen wat ik wil?’ En dan volgt de bekende uitspraak: ‘Zo zullen de laatsten de eersten zijn en de eersten de laatsten”.

Begin je dag goed en bekijk de video hierboven!