Je bekijkt nu ‘De hele dag door insta scrollen, maar God scroll ik voorbij’

Een leven van aanbidding: priori-tijd met God

Een maand extra focus op God. Dat was het doel dat we onszelf stelden. Met een aantal studenten wilden we andere dingen bewust wat vaker aan de kant leggen om die tijd met God door te brengen. De één gamede niet in januari, de ander dronk niet. Één van mijn doelen was om instagram alleen ‘s ochtends en ‘s avonds even te openen. Een maand, dat moet wel te doen zijn toch?

Dag één: voor ik het zelf door heb is instagram al geopend. Ik staar naar mijn beeldscherm. Dit zou ik toch helemaal niet doen? Snel sluit ik de app weer af. Dit herhaalt zich gedurende de dag nog zo’n vijf keer.

Dag twee: ik heb het advies van een medestudent opgevolgd en de app verwijderd. Ik zit in mijn college en vraag me af waarom ik hier ook al weer aan begonnen ben. Mijn concentratie wordt steeds minder, normaal zou ik op dit moment mijn telefoon er al lang bijgepakt hebben. Toch maar even opletten dan. Het blijkt een interessant college, misschien wordt dit toch nog wat.

Dag zes: ik kom erachter dat ik nog ingelogd sta in de browser van mijn telefoon. Even scrollen hoor.

En nog een beetje meer scrollen, en scrollen, en scrollen. Wow terwijl ik dit schrijf is het de laatste week van januari. Dat ‘even scrollen’ doe ik dus weer meerdere keren per dag.

Ik kon blijkbaar nog niet eens een week zonder instagram! En dat terwijl ik God heel makkelijk ‘voorbij scroll’. Want tijd vrijmaken voor Hem? Daar ben ik toch veel te druk voor?

Is tijd vrijmaken voor God en laten zien dat je tijd met Hem door wilt brengen niet ook een vorm van aanbidding?  Een lied waar ik hierbij aan moest denken is Endless Alleluia. Cory Asbury omschrijft hierin hoe hij ernaar verlangt dat God het eerste is waar hij aan denkt als hij wakker wordt en zijn laatste gedachte is voor hij gaat slapen. Dat hij tijdens het gewone leven steeds weer wil ervaren dat God bij hem is. Een leven van aanbidding. Dat klinkt fantastisch, maar waarom lukt het bij mij dan niet?

Het klinkt mooi, maar het blijft lastig. Om een leven van aanbidding te leiden moet tijd met God prioriteit worden. Wanneer netflix en instagram prioriteit zijn wordt het heel makkelijk om je tijd met God uit te stellen. Dat is precies wat ik de afgelopen maand aan het doen was. Gelukkig telt dit jaar nog 11 andere maanden. Maanden waarin ik ongetwijfeld ‘s ochtends mijn instagram zal checken als ik wakker word. Hopelijk niet als eerste actie. En hopelijk ook niet als mijn eerste prioriteit.

Lonneke Tijhof

Studeert Journalistiek aan de CHE. Heeft een lieve uitstraling en een scherpe pen.