Je bekijkt nu Is het album ‘All of my best friends’ de moeite waard?

Review Album Hillsong Y&F All of my best friends

Het album ‘All of my best friends‘ van Hillsong Young and Free (Y&F) is uit! En ik was benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben, dus ben ik voor jou het album ingedoken! Wat ik hoorde is iets waarvan ik zou willen dat het eerder bestond.

Het album ‘All of my best friends’ heeft vooral nummers met een dance – electro – pop tune, daarnaast zitten er ook een paar worship nummers in. Heel wat tracks geven vooral heel veel happy vibes als je ze luistert, met hier en daar een wat rustiger nummer om even op adem te komen. De sound van de meeste tracks zou je net zo goed kunnen tegenkomen in de top 40 lijsten, dus voor wat afwisseling in je vaste afspeellijst, kun je heel goed bij deze plaat terecht. Als je dacht dat worship saai was, heb je dit album nog niet gecheckt.

Zo sluit Hillsong Y&F met dit album echt aan bij jongeren en de dingen waarmee zij te maken kunnen hebben in het leven.

De track “Best friends” is er zelfs eentje die je rustig aan je ongelovige vriend of vriendin kan laten horen. Het is een herkenbare tekst voor elke jongere.

De eerste zin van de track is: “I don’t want to be on my phone but I can’t be alone”. Dit beschrijft een gevoel dat iedereen minstens een keer hebt ervaren. In het nummer hoor je meer van dat soort teksten zoals: “All of my best friends are sick of pretending, we want the truth” en “I don’t want a stereotype to decide who I am”.

Ook kom je op de plaat verschillende tracks tegen die Gods liefde beschrijven. Zo beschrijft de track “As I am” dat God van ons houdt ondanks alle fouten die we maken. En in het nummer “Never have I ever” wordt gezongen over hoe Gods liefde je leven kan veranderen. Om het af te maken wordt in de track “Need your love” gezongen over het punt dat je Gods liefde nodig hebt. Op die manier is de cirkel weer rond.

Als laatst worden ook de moeilijke dingen die je tegen kan komen in je leven meegenomen in het album. Dit zag je al bij de track “Best friends”, maar komt zeker in meer nummers naar voren. In de track “Keep on” wordt je aangemoedigd door te gaan ook al zit het soms tegen. Zo kom je in het nummer deze zin tegen:

“When you’re weary and you’re worn out
Don’t fret now
Find rest in open arms”

Hierin wordt gezongen dat jij je geen zorgen hoeft te maken als je moe en uitgeput bent, omdat je rust mag vinden in open armen. Later hoor je nog dat je door mag gaan, omdat Jezus al gewonnen heeft.

Kortom het album sluit dus echt aan bij het leven van jongeren die ups en downs kent. Je kan er hoop en kracht uit halen, je kan troost vinden en woorden geven aan je blijdschap. De plaat geeft je tracks om helemaal mee uit je dak te gaan en de hele kamer door te dansen, maar hij geeft je ook nummers om even mee tot rust te komen. Hiermee is het album echt een aanrader! Dus ga hem zeker even checken, want dit wil je niet missen!