Je bekijkt nu Sanne: ”Ik kon niet loskomen van het gevoel dat ik saai ben.”

Tja, ik weet niet wie ik ben

 ‘Sanne vindt alles wel leuk en kan alles wel aan’. Ik werd er een beetje moedeloos van. Ik stond op het punt om naar de middelbare school te gaan en moest voor mijn gevoel al keuzes maken over welke kant ik op wilde in mijn leven. Mijn eeuwige probleem is alleen dat ik zo veel leuk vind!

 Deze test was al op de basisschool, maar ook nu kom ik nog vaak tegen dat ik alles wel zou willen doen. Vrienden zeggen vaak: ‘wees gewoon jezelf’. Maar hoe doe je dat als je niet helemaal weet wie jezelf bent? Ik heb mijn best gedaan om het uit te zoeken. Ik heb een Bijbelschool gedaan en heb me vervolgens suf gereflecteerd tijdens mijn opleiding tot hulpverlener. Ik dacht bij mijzelf: nu ken ik mijzelf helemaal.

 Alleen de ellende is dat ik veel verschillende eigenschappen heb. Ik kan heel extravert en gek zijn, ook kan ik heel erg genieten van stil zijn en observeren. Ik heb niet altijd invloed op welke van deze kanten naar buiten komt. Hierdoor vind ik het soms moeilijk om mezelf te omschrijven. Wat is nou typisch ik?

 Net toen ik dacht dat ik een beetje ontdekt had wie ik was, kreeg ik een burn-out. Daardoor raakte ik een stuk van ‘mezelf’ kwijt. Dit zorgt er nu soms nog wel eens voor dat ik mezelf saai vind. Ik ben niet meer wat ik was en misschien komt dat wel nooit meer helemaal terug. Ik besprak mijn onzekerheden met een vriendin. ’Maar Sanne, je bent toch een kind van God? Geeft jou dat dan geen rust en zekerheid?’. Terwijl ze me dit vertelt, ben ik alleen maar aan het denken: ‘lekker dan, dan zijn we dus toch allemaal hetzelfde’.

Ik kan maar niet loskomen van het gevoel dat ik saai ben. 

 Die avond zit ik gezellig met mijn familie aan tafel. Ik kijk wat om me heen naar mijn broers en zussen. ‘Man, ze zijn echt wel anders dan ik.’ Op dat moment lijkt het alsof God me stilzet en herinnert aan de gedachte die ik eerder die dag had. Dat het voor iedere christen waar is dat hij/zij Gods kind is, betekent niet dat iedereen hetzelfde is. Ik moet denken aan de tekst waar in staat dat God zelfs de haren op ons hoofd geteld heeft. Ik kijk er naar uit om te gaan ontdekken wat God zegt over mijn unieke identiteit. Tot die tijd ben ik gewoon Sanne. Soms een beetje raar, soms een beetje saai, maar precies goed.

 

Wat kosten twee mussen? Zo goed als niets. Maar er valt er niet één dood neer als jullie Vader het niet wil. Bij jullie zijn zelfs alle haren op je hoofd geteld. Wees dus niet bang, jullie zijn meer waard dan een hele zwerm mussen. (Matteüs 10:29-31)

Sanne Provoost

Bijnaam: 'Freckles'. Deze sproeterige dame weet wel van aanpakken! Ze schittert als duizend zonnen op ons YouTube kanaal. Ohja en ze gooit met liefde... mensen op de grond. Altijd gezellig met deze!