Je bekijkt nu Heartbeat Worship: Songstory van ‘Mijn Toevlucht’ door Pascalle
  • Berichtcategorie:Worship

Songstory ‘Mijn Toevlucht’

Pascalle: “God zei dat ik terug moest gaan naar de meest pijnlijke periode uit mijn leven”.

Het lied ‘Mijn Toevlucht’ Is een lied van twee uitersten. Gebaseerd op de dieptepunten en onzekerheid van mijn leven en aan de andere kant Gods ‘nog niet zichtbare’ beloften. Tijdens het schrijven sprak God dat ik terug moest gaan naar de meest pijnlijke periode in mijn leven, het moment dat ik koos om Jezus te volgen, maar tevens het moment dat ik alles leek te verliezen. Vanuit een ongelovige achtergrond heb ik Jezus op een bijzondere manier leren kennen. Maar het kiezen voor Jezus, de zoektocht naar wie Hij is heeft me veel gekost. Ik verloor mijn beste vrienden, heb mijn oude leven en keuzes moeten achterlaten. Ik voelde me verloren terwijl ik op zoek was, wetende dat Hij de beste keuze was ook al zag ik het nog niet.

Schrijven vanuit die eerlijkheid was pijnlijk maar toch heb ik mogen ontdekken dat Zijn plannen met mijn leven groter zijn dan wat ik dacht te verliezen. Met het lied wil ik anderen aanmoedigen je oog te richten op Hem en op wat er komen gaat te midden van alle pijn. Dan hoop ik dat je net als ik zal zingen ‘U zoekt mij, U roept mij, U pakt mijn hand en komt dichterbij. U ziet mij, omringt mij, U wast mij schoon en maakt mij rein. U bent mijn toevlucht waar ik veilig zal zijn’ – Pascalle Petersen

Het nummer Mijn Toevlucht, is afkomstig van het album ‘Jezus Ons Hart’ van Heartbeat Worship. Als je dit album koopt, krijg je ook een downloadcode. Daarmee kun je het album downloaden als MP3, krijg je van elke nummer een professionele muziekvideo en de bladmuziek. Ondersteun onze bediening en koop het album op www.jezusonshart.nl

Boekingen: worship@heartbeatnederland.nl
Socials Heartbeat Worship: Facebook, Instagram


Tekst: Pascalle Petersen
Muziek: Pascalle Petersen, Pieter de Jongh
Arrangement: Rob Buis, Pieter de Jongh, Rutger Barneveld, Daniël Petersen

Songtekst:

Daar waar ik me bang voel, zo kwetsbaar, zo klein
Waar ik weg zou willen schuilen om onzichtbaar te zijn
Een plek waar geen licht is en niemand om me heen
Door mensen afgewezen, gebroken en alleen

Uw plannen voor mijn leven, ik zie ze even niet
U spreekt ze, ik hoor ze, toch luister ik niet
Ik voel me onbegrepen, niemand vraagt wat er is
Ze keren mij de rug toe, word ik wel gemist?

Maar U zoekt mij, U roept mij
U pakt mijn hand en komt dichterbij
U ziet mij, omringt mij
U wast mij schoon en maakt mij rein
U bent mijn toevlucht waar ik veilig zal zijn

Dus waar ik ook heen ga, U laat me nooit alleen
Dwars door het diepste dal, daar ga ik nu met U doorheen
En hoe hard ik val, ik zal de grond niet raken
Want het zijn Uw handen die mij dragen

Daar waar ik me bang voel, zo kwetsbaar, zo klein
Kom ik uit mijn schuilplaats om bij U te zijn

Michiel Koers

Zit in het leiderschapsteam van Heartbeat. Houdt van krachttraining en gitaarspelen, maar niet tegelijkertijd.