Je bekijkt nu Terwijl ik uitleg wat christenen vieren met Pasen, voel ik me een soort sprookjesverteller…

Wat is Pasen ook alweer?

“Was Jezus nou geboren of ging hij naar de hemel? Wat is Pasen ook alweer?” Na het zoveelste paaseitje komt deze vraag bij haar naar boven. Lekker hoor zo’n extra vrije dag, maar waar slaat het eigenlijk op? Een vriendin besloot om mij te bellen. Sanne gaat tenslotte naar de kerk, dus die weet wel wat het verhaal is. 

Voor mij is het onvoorstelbaar dat je dit niet weet. Terwijl ik uitleg wat christenen vieren met Pasen, voel ik me een soort sprookjesverteller. Best bizar toch: een man die duizenden jaren geleden werd gedood, voor dingen die wij vandaag de dag verkeerd doen. En alsof dat nog niet vreemd genoeg is, vertel ik ook nog dat hij weer levend is geworden. Toch is juist deze gebeurtenis de essentie van het evangelie.

Ik besef ineens dat ik het normaal ben gaan vinden.

Ik hoor al 27 jaar lang dit verhaal, maar sta er niet meer bij stil. Ja natuurlijk, tijdens een avondmaalsviering denk ik er wel aan, maar besef ik het echt? Of gaat de inhoud vaak aan mij voorbij?

En dan moet ik denken aan een ander verhaal. Een paar evangelisten waren naar een wereldvreemde stam gegaan om daar te vertellen over God. Samen met deze stam werkten ze dag na dag de hele bijbelse geschiedenis door.
Op het moment dat ze bij Jezus aankwamen, ontstond er opwinding onder het hele volk. Er was een redder! Maar dan… De kruisiging, wat een klap. Ineens was de hoop op redding weg.

Het hele dorp zat in zak en as.

Drie dagen hebben de evangelisten gewacht voordat ze verder vertelden.
Drie lange dagen van groot verdriet en verslagenheid in het dorp. Je kunt je de vreugde voorstellen die uitbrak toen ze na de derde dag vertelden over Jezus’ opstanding!

Heb jij wel eens op je in laten werken wat een bijzondere daad de opstanding eigenlijk is? Dan is het ineens niet meer zo moeilijk om te vertellen wat Pasen inhoudt. Zou het niet tof zijn als wij kunnen vertellen wat Pasen echt voor ons betekent? 
En dan mag je daar best een stukje paaschocolade bij eten!

Sanne Provoost

Bijnaam: 'Freckles'. Deze sproeterige dame weet wel van aanpakken! Ze schittert als duizend zonnen op ons YouTube kanaal. Ohja en ze gooit met liefde... mensen op de grond. Altijd gezellig met deze!