Je bekijkt nu Elisa: God is mijn ‘oplader’, maar dan moet ik Hem wel gebruiken.

The day after

Daar sta ik dan, de deur valt langzaam achter mij dicht. Tijdens de harde knal, bedenk ik me dat het dan echt voorbij is. Na een tijd lang op de berg te zijn geweest. Een jaar lang op de top in de aanwezigheid van God. Voelt de pikzwarte nacht, als het zwarte gat wat ook wel de ‘day-after’ van de
Christelijke conferenties wordt genoemd. Het is nu echt over. Hoe gaat het nu verder?

Het voelt alsof ik er weer alleen voor sta. Al die gave dingen van de afgelopen tijd, lijken zo ver weg. Na een tijd lang opgeladen te worden, lijkt mijn batterij nu plotseling helemaal leeg. Ga ik de radicale keuzes die ik heb gemaakt volhouden. Ga ik het volhouden, om God te blijven focussen. Maar hoe dan Heer, hoe dan? Hoe zorg ik dat ik opgeladen blijf? Hoe zorg ik, dat ik Uw licht kan zijn in het midden van de duisternis?

Plotseling zie ik in de verte een lichtpuntje. Een klein stipje wat langzaam dichterbij komt en steeds feller wordt. Een gedachte, die niet van mezelf kan komen. Het voelt alsof mijn hart een sprongetje maakt. Hij zegt: ´Maar, je weet toch wat Ik heb beloofd.’ ‘Je weet toch dat ik met je meega?’ ‘Je weet toch, dat ik jouw charger ben?’ ‘Juist in dit dal, wil ik het licht door jou zijn’. Het voelt alsof ik langzaam weer gevuld wordt met vreugde. Ik weet dat het misschien lastig zal zijn, vooral in het begin. Maar ik weet, zolang ik Hem blijf zoeken, zolang ik zijn aanwezigheid blijf zoeken, heb ik niets te vrezen.

En nu na mijn bijbelschool, merk ik dat het een stuk lastiger is om tijd vrij te maken en Zijn aanwezigheid te zoeken. Dat lukt me zeker niet
altijd. Maar ik wil er wel naar streven, om bewust tijd voor Hem vrij te maken, bewust op te laden bij Hem. Want dat is juist de kracht waardoor ik weer verder kan gaan!

Ik wil je uitdagen om de komende week, bewust tijd te maken voor God. Begin gewoon eens met een bijbelleesplan, of zet worship op. Zoek naar een manier die het best bij jou past! Maar ga op zoek naar Zijn aanwezigheid! Want juist in die intimiteit met Hem ontdek je dat Hij je kan geven, wat de wereld niet geven kan.

Elisa Lingeman

21 jaar en enthousiast. Héél. Erg. Enthousiast. Grote lach en grote dromen. Missie: verstokte Amsterdamse theologen laten huppelen van blijdschap.