Je bekijkt nu #TBT: ‘Ik had totaal geen ervaring maar gelukkig wel doorzettingsvermogen!’

Throwback Thursday: Corina van Dijk

Corina is teamleider van het social media team van Heartbeat. Dus dáár komt al die leuke content vandaan! Daar moeten we meer over  te weten komen…

Corina, was dit altijd al je droombaan?
Nee, ik heb jaren voor de klas gestaan! Daarnaast werkte ik voor Heartbeat.
Helaas ben ik door een aantal heftige gebeurtenissen in een burn-out terecht gekomen. Dit heeft zo’n twee jaar geduurd. Het was eerst mijn bedoeling om gewoon terug te gaan naar het onderwijs. Maar God maakte mij duidelijk dat ik niet meer alle ballen in de lucht hoefde te houden. Ik ben zo blij dat ik toen de stap heb gezet om ontslag te nemen! Nu werk ik voor een aantal dagen bij Heartbeat. En dit voelt wel echt als een droombaan!

Vormgeving en social media is wel heel wat anders dan voor de klas! Hoe heb je je ontwikkeld?
Ik had totaal geen ervaring, maar gelukkig wel doorzettingsvermogen! En met een simpel, gratis programmaatje op mijn computer maakte ik best leuke dingen. Bijvoorbeeld een clubblad voor tienerwerk. Zo heb ik járen gewerkt. Bijna niemand geloofde mij als ik vertelde hoe ik het deed! Ik vond het werk zo leuk!
Bij het oprichten van Transformed en Heartbeat wist ik meteen dat ik de grafische vormgeving wilde doen. Inmiddels werken we al lang met een professioneel programma. Ik heb een cursus gedaan en gelukkig heb ik Michiel Koers in mijn team. Michiel is echt de allround-hulp op technisch gebied!

Corina in de opstartfase van Transformed in 2004 (bovenste rij, 3e van de link))

Wat zijn jouw vaste taken?
Ik zorg ervoor dat alles wat we maken er top uitziet. Veel daarvan doe ik zelf, maar we hebben ook fantastische stagiairs die hierbij helpen. We maken heel veel plaatjes, haha. Voor de website, YouTube, Insta, Facebook, noem maar op. Ook ontwerpen we afbeeldingen voor Transformed-meetings en andere evenementen: wallpapers, banners, PowerPoints. Voor inspiratie volg ik veel dingen op internet, zodat ik weet wat er speelt en wat de trends zijn.

En daarnaast ben ik natuurlijk vanaf het begin actief in het Leiderschapsteam en draag ik zo samen met Sander en de rest van ons ‘LT’ de verantwoordelijkheid voor de organisatie.

En nu dus de hele dag op Insta, FB, TikTok?
Haha, ik zit gelukkig niet de hele dag op social media hoor, daar zou ik heel ongelukkig van worden. Wat ik vooral mooi vind is dat op social media alles wat we bij Heartbeat doen, samenkomt. En dat elke keer de liefde van Jezus centraal staat.

Heb je wel eens periodes gehad dat je christelijke content aan het maken was, maar God niet voelde? Hoe ging je hiermee om?
Zeker. Ik heb heel donkere periodes gekend in mijn leven. Periodes dat ik boos was en heel teleurgesteld in God. Ondanks die emoties heb ik mij altijd vastgehouden aan Hem. Ik ben stug door blijven bidden/ zingen en soms uitschreeuwen naar God. Na deze periode was God juist weer heel duidelijk aanwezig en heb ik bijzondere dingen meegemaakt.
Ik heb echt geleerd om Hem te vertrouwen of ik nou veel voel of juist helemaal niets. Als ik dat nu zo schrijf, lijkt dat heel eenvoudig, maar dat was het zeker niet. Ik wil jongeren echt aanmoedigen om God te blijven vertrouwen. Hij houdt van je!

Zou je niet liever wat meer in de spotlight willen staan af en toe?
Nope! Ik hou van mijn plek in de organisatie. We hebben een heel mooi team met iedereen zijn eigen plek. De één wat meer op de voorgrond dan de ander. Toch is iedereen even belangrijk. Ik ben iemand die positief kritisch meedenkt, die de koers van de organisatie wil bewaken. Ik sta helemaal in mijn leiderschap, zonder persé zichtbaar te zijn op een podium. Sander en ik ervaren dat we echt aan elkaar gegeven zijn om de organisatie te leiden.
Als ik de getuigenissen van jongeren hoor, word ik heel blij. Hoe God hun leven verandert door ons werk. Dat is zo ontzettend gaaf!

Leiderschapsteam Heartbeat Nederland 2021