Je bekijkt nu Zet je schrap voor het nieuwe maandthema! Toxic – dealing with unhealthy relationships
  • Berichtcategorie:Maandthema / Toxic

Toxic - dealing with unhealthy relationships  

“Relationship Status: It’s complicated”

Jep… Helaas is het vaak complicated als het om relaties gaat. 

Maar juist daarom staat dit thema deze maand centraal. Relaties zijn ingewikkeld maar ook een levensbehoefte van ieder mens. Een behoefte die er mag zijn!  

God zei vanaf het begin al; ‘Het is niet goed dat de mens alleen is.’ (Gen 2:18)

De mens was niet echt alleen; Adam had een relatie met God! Ze wandelden samen in de avondkoelte. Heerlijk! Toch had Adam het verlangen om bij iemand te zijn die bij hem paste. Samen ‘mens’ zijn.

God begrijpt dit en geeft mensen aan mensen. Om samen te genieten van Zijn nabijheid en de geweldige schepping. Het klinkt simpel… Maar net zo gemakkelijk vielen Adam en Eva voor verleiding. Zowel de relatie met God als de relatie tussen mensen raakte beschadigd. Het gif van zonde, angst en schaamte werd verspreid en heeft vandaag de dag nog effect op onze relaties. De Bijbel is daar heel eerlijk over. Je leest allerlei verhalen over ingewikkelde relaties binnen families, vriendschappen, huwelijken…

Ingewikkeld wordt het wanneer we elkaar niet begrijpen. Wanneer we elkaar verleiden tot zonde. Wanneer we heen en weer geslingerd worden tussen God en vriendschappen. Tussen ons geloof en die vlinders in onze buik.

Relaties zijn geweldig en soms ook heel moeilijk. Gelukkig hoeven we niet in ons uppie door dit doolhof van verlangens en gevoelens heen. Gods woorden kunnen ons de weg wijzen.

De vraag is: gaan we ook echt wat doen met die wijze woorden? Of raken we verwikkeld in zonde, afleiding en verleiding? Zetten we Hem op de eerste plek?

Feit blijft dat we elkaar nodig hebben. Hoe helpen we elkaar dan op een goede manier, zodat we weer samen gaan genieten van het leven met God? 

Hoe halen we het beste in elkaar naar boven? 

Ook in dit thema willen we samen met jou zoeken naar antwoorden. Lees maar mee in het nieuwe Bijbelleesplan en check de nieuwe video’s en blogs! Ook is er een Transformed Chapel opgenomen over het thema Toxic, met Olaf ten Napel als spreker en met een nieuwe Spoken Word van Remco de Zwart.

 

Content rondom dit thema:

Blogs:

Video:

Youversion:

Transformed Chapel, thema Toxic

 

Andere content:

– Heartbeat café:

– Studie:

– Speak Life, Marije Perik: