Je bekijkt nu Bestaat God eigenlijk wel? En zo ja, doe ik het dan wel goed genoeg?
  • Berichtcategorie:Doubt / Maandthema

Twijfels over je geloof

In het filmpje hieronder zie je de uitslag van een onderzoek dat Alpha Youth en EO BEAM samen hebben uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat veel gelovige jongeren niet aan het bestaan van God twijfelen, maar meer of zij wel een goede christen zijn. Herken jij je hier in?

 

Dat we twijfelen is heel normaal, maar wat doe je hier vervolgens mee? Soms kan het makkelijk zijn om het gewoon aan de kant te schuiven. Een soort struisvogelpolitiek: ‘als ik er niet aan denk hoef ik er ook niets mee’. Dit lost helaas de twijfel niet op. Hoe kun je nou je twijfels echt aanpakken? Check onze 4 gouden tips hieronder!

Lees je Bijbel

Het is misschien niet het meest fijne antwoord om te horen, maar toch is het zo! Er zijn zóveel antwoorden te vinden! Vaak willen we een briefje uit de hemel. Nou we hebben nieuws voor je: dat briefje is er al! Pagina’s lang zelfs! Ga eens opnieuw op onderzoek uit! Let er wel op dat je teksten in de context leest. Als je de Bijbel random open slaat en 1 zin leest, kun je de Bijbel gekke dingen laten zeggen, haha.

Vind je het nou ingewikkeld om de Bijbel in te duiken? Volg dan bijvoorbeeld eens een bijbelleesplan. Elke maand heeft Heartbeat een nieuw leesplan. Deze maand hebben we er een over Twijfel voor je klaar staan!

Bid

God wil graag dat we met Hem bespreken waar we mee zitten. Twijfelen en vragen stellen is niet fout. Deel ze en vraag God om wijsheid. Om gelijk maar even een Bijbeltekst aan te halen: ‘Zoek en gij zult vinden’. Of zoals Jakobus het zegt: ‘Komt één van jullie wijsheid tekort? Vraag God er om en Hij die aan iedereen geeft zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal je wijsheid geven.’ 

Luister preken

Online is er zo veel te vinden en dat wordt in deze tijd alleen maar meer. Zoek eens naar preken over de onderwerpen waar jij mee zit! Vaak levert dit al nieuwe inzichten op. En misschien kun je met de Bijbelteksten die voorbij komen, weer verder op onderzoek uit.

Praat met mensen  

Een goeie tip, maar ook tricky. Denk goed na met wie jij je twijfels wilt bespreken. Gaat die ander jouw twijfel juist erger maken? Of overdondert die ander jou met zijn/haar mega sterke mening? Probeer te praten met mensen die jou helpen echt te zoeken naar antwoorden. In het filmpje zie je dat veel jongeren ook graag praten in hun jeugdgroep. Misschien zijn jouw twijfels wel een heel tof onderwerp voor de volgende jeugdavond!

Weet je op dit moment niemand die jou verder zou kunnen helpen? Mail ons je twijfel/vraag en wij denken graag met je mee!