Je bekijkt nu Christa kon de verleiding van YouTube dit keer écht niet weerstaan…

Stille tijd strijd

Ik zit op mijn bed, een tweestrijd in mijn hoofd. Mijn Bijbel, notitieboekje, pennen en een verdiepend boekje liggen verspreid over mijn deken. Mijn telefoon heb ik in mijn hand. Ondanks al deze spullen, staar ik voor me uit. Ik weet even niet meer wat ik wil…

‘Ik kan dit toch niet!’, schiet het door mijn hoofd. Voordat ik het weet, val ik voor verleiding. Ik pak mijn telefoon en klik een leuk filmpje aan. Ik ben binnen no-time heel wat video’s verder en de avond vliegt voorbij.

Tegen de tijd dat ik mijn telefoon weg leg, voel ik me leeg en best schuldig. Ik vraag me af waarom… 

Terwijl ik daarover zit te piekeren, weet ik het weer. Het gebeurde een tijdje terug. Ik had een avond stille tijd, zoals ik dat eigenlijk elke avond deed toen. Alleen deze avond was extra bijzonder, want God voelde heel dichtbij. Het was echt een magisch moment! Dit moment was zo bijzonder dat ik het in de klas deelde. Mijn theologie docent was de eerste die reageerde. Ik kan haar woorden nog steeds door het lokaal horen galmen: ‘Zolang stille tijd houden moet jij helemaal niet doen! Een kwartier is meer dan genoeg voor jou.’ Au… dat deed pijn!
Net alsof zij mocht bepalen dat ik niet zoveel tijd met God mocht doorbrengen, omdat ik, met mijn ADHD, dat niet kon.

Ik ervoer nu steeds een pijn bij het houden van stille tijd. Die pijn wilde ik helemaal niet voelen! Dit was dus waarom YouTube video’s kijken als zonde voelde.

Op zo’n moment wil de duivel mij dolgraag een handje helpen en brengt hij de verleiding van YouTube in mijn gedachten. Zolang ik aan die verleiding toe geef, blijf ik de pijn ontwijken en staat die pijn mooi tussen mij en God in.

De duivel wrijft zich in zijn handen en ik blijf achter met een schuldgevoel.

Na deze ontdekking komt God mijn gedachten in lopen. Hij vraagt: ‘Hee Christa, wat heb jij gedaan vandaag?’ Een simpele vraag die mij erg oplucht! Ik kan hier en nu mijn pijn bij God neerleggen. Er komt weer ruimte voor een ontmoeting met Hem. De duivel moet aan de kant voor God die mij liefdevol aanspreekt. 

God wil niet dat er iets tussen Hem en jou in staat. God wil ook naar jouw pijn of moeilijkheden luisteren. Hij wil ze zelfs wegnemen, je hoeft het alleen maar aan Hem te geven. 

Ken jij die verleiding van het wegdrukken van pijn ook, bijvoorbeeld door je telefoon te pakken? Probeer dan eerst eens antwoord te geven op een simpele vraag van je Vader. ‘Hé… Hoe was je dag vandaag?’

Christa Prins

Veelzijdig en kleurrijk. En heeft een mening. En leuke grapjes. En zo kunnen we nog wel even doorgaan...