Je bekijkt nu Lonneke vond het werk van Gods Geest spannend, maar merkte dat het een prachtig cadeau is

Echt een cadeau!

Toen ik het maandthema ‘Gifts of the Holy Spirit’ zag moest ik eerst wel even nadenken over een thema voor mijn blog. In de kerk waar ik ben opgegroeid hoor je hier weinig over. Profetie, genezing en tongentaal… Dat gebeurt toch alleen bij andere mensen? Het zijn behoorlijk spannende thema’s als je er niet zo bekend mee bent. 

Pas hadden we bij de studentenvereniging een avond over luisterend bidden en profeteren. Ik was van tevoren best wel zenuwachtig. Wat nou als ik er niets van zou merken? En als ik iets denk te horen… hoe weet ik dan dat dit van God komt? Als je in gesprek gaat over de gaven van de Geest met mensen die hier veel mee bezig zijn kan dat druk met zich meebrengen. Het gevoel dat je vooral veel moet. Je móet met de Heilige Geest bezig zijn en je móet iets van Hem voelen. 

Eigenlijk is het jammer als de Geest onlosmakelijk verbonden wordt met het gevoel van moeten. Dat neemt een heel stuk van Zijn kracht weg. Door die Geest mógen en kúnnen we toffe dingen zien en doen. Dat zou niet als een druk moeten voelen maar eerder als een cadeau van God. In Johannes 14 : 12 en 13 zegt Jezus hier het volgende over:

“Luister goed! Ik zeg jullie: iedereen die in Mij gelooft, zal dezelfde dingen doen als Ik. Hij zal zelfs nog geweldiger dingen doen. Want Ik ga naar de Vader en alles wat jullie aan de Vader vragen omdat jullie bij Mij horen, zal Ik doen. Want daardoor zal te zien zijn hoe machtig de Vader in Mij is. Als jullie om iets vragen omdat jullie bij Mij horen, zal Ik het doen.” 

Hoe vet is dat? Wij mogen dezelfde dingen doen als Jezus deed en zelfs nog meer! Zoals Jezus het zegt klinkt het helemaal niet meer als een verplichting, en ook niet als iets spannends. We hoeven niet bang te zijn dat we niets gaan horen van God, want Jezus belooft ons hier dat we dingen gaan horen.

Terug naar de avond over profetie, waar dit ook bleek. Aan het eind van de avond had iedereen mooie dingen gezien en gehoord over en voor elkaar. We gingen in een kring om iemand heen staan en waren dan stil om te luisteren wat God voor diegene te zeggen had. Daarna deelden we dit met elkaar. Heel veel dingen bleken dan overeen te komen. Zo kreeg iemand een stuk of vijf keer iets te horen over bloemen, bloei en alle groei die in de lente weer ontstaat. Een super mooi teken dat dit echt woorden van God waren. Die overeenkomsten voelden echt bizar. Je denkt dat iets dat in je hoofd opkomt heel gek is, maar dan denken allemaal anderen aan precies hetzelfde!

De volgende keer dat we het over dit thema gaan hebben zie ik er niet meer tegenop, dan heb ik er zin in om weer meer van God te horen!

Lonneke Tijhof

Studeert Journalistiek aan de CHE. Heeft een lieve uitstraling en een scherpe pen.