Je bekijkt nu WOW! Christelijke artiest in FIFA 20
  • Berichtcategorie:Nieuws

Christelijke sound in FIFA 20

Ja het is weer DE tijd van het jaar voor voetbal en game fanaten. De nieuwe FIFA komt eraan! Aanstaande vrijdag wordt die eindelijk gereleased. Let’s get psyched! Spijbelen, niet slapen, leven van: chips, cola door een rietje en thuisbezorgd. En natuurlijk hard gaan op de nieuwe FIFA soundtracks! Tussen de 37 gloednieuwe artiesten zit dit jaar zelfs een christelijke artiest! KOEKOEK. 

Judah & The Lion is met het nummer: ‘Why Did You Run?’ te horen in de nieuwe EA game. De voormalige worship band wordt gekenmerkt door een pop en folk sound. De band is gestart in Nashville Tennessee. Na hun eerste gospel-album, had bandleider Judah Akers het gevoel dat God tegen hem sprak. In een interview met Indie Vision zegt Judah het volgende:  ‘’God sprak tot mij dat ik Hem uit mijn eigen gecreëerde vakje moest halen’’. Over de teksten van hun songs zegt Judah het volgende: ‘’Als je christen bent, hoor je het, maar het ligt er niet zo dik bovenop.’’ 

Switchfoot

Judah & The Lion is niet de eerste christelijke artiest die schittert in een FIFA game. De rock/pop band Switchfoot ging ze in 2014 voor met het nummer: ‘Who We Are’. Deze track was te horen in de speciale FIFA World Cup editie. De succesvolle band heeft inmiddels ongeveer anderhalf miljoen luisteraars per maand op Spotify. 

Doorbraak

Ieder jaar zijn er wel een aantal reguliere nummers die mede door FIFA de hitlijsten bestormen. In 2013 brak de band Imagine Dragons door met het nummer: ‘’On Top Of The World’’ na een paar weken grijs te zijn gedraaid in het voetbalspel. Ook de band Nothing But Thieves heeft zijn succes met het nummer: ‘Trip Switch’ aan het spel te danken.

Of Judah & The Lion ook door gaat breken in de hitlijsten is natuurlijk de vraag. Maar het is in ieder geval, onze nieuwe favoriet tijdens het spelen. 

Luister  ‘Why Did You Run?’ hieronder! 

Gerben van den Dool

Het gezicht van Heartbeat Media. Jong, enthousiast en vol ideeën. Favo lunch: vier sneetjes witbrood met pure hagelslag. Mmmmm!