Yes, het is weer tijd voor een nieuw maandthema!

Fake - because real life isn't perfect!

Wie kent jou echt? Zet jij wel eens maskers op? In onze maatschappij hebben we allemaal zo onze filters en maskers. Omdat we bang zijn voor afwijzing. Omdat we gezien willen worden, geliefd willen voelen. Of om de boel gewoon wat ‘mooier’ te maken, het een beetje op te leuken! Niks mis mee toch? 

In de Bijbel kom je dit thema veel tegen. Denk bijvoorbeeld aan de profeet Samuel, die op pad is om een koning te zalven. God waarschuwt hem.

In 1 Samuel 16:7 zegt God: ‘Wat je van buiten ziet, is niet belangrijk. Daar kijken mensen altijd het eerst naar, maar ik let erop hoe een mens van binnen is.’

God verlangt ernaar dat mensen Hem ‘van harte’ zoeken en dienen. Niet alleen voor de buitenwereld mooi lijken, maar een oprecht hart hebben.

Jezus geeft ons een voorbeeld met Zijn leven op aarde. Jezus was niet uit op populariteit. Wilde niet leuk gevonden worden door iedereen. Zelfs in zware beproevingen, weet Jezus wie Hij is. De geliefde Zoon van God. En dat niet alleen. Hij is zelf ook God. Zoek maar eens op hoe vaak je het tegenkomt, dat ene zinnetje: ‘Hij doorzag hen.’ Best wel confronterend om te weten dat Jezus ons altijd ‘doorziet’. Hij weet wat er in ons hart leeft. We kunnen God niet voor de gek houden. Misschien vind je dat wel spannend. Maar weet je, eigenlijk geeft dat ook heel veel rust. Er is Iemand die mij werkelijk kent en waar ik geen toneelstukje voor hoef te spelen. 

Hoe is het met jouw hart? Ben jij ook nog ontzettend druk met de buitenkant? Is er nog een masker waar jij vanaf wilt? Je bent niet alleen!

Deze maand duiken we samen dieper in dit thema. Omdat we allemaal lef nodig hebben om echt onszelf te zijn. En omdat we weten dat onze Maker ons het beste kent. Hij ziet ALLES. En Hij houdt nog steeds van ons.

Op zondagavond 11 oktober is er weer een Transformed Chapel dienst met Nienke Pols, een Spoken Word door Matheus Atalaya en natuurlijk ook weer een fris Bijbelleesplan!